Kahramanmaras'ta Depremde Enkaz Altinda Kalan Ve Belden Asagisi Tutmayan Kadina 11 Yasindaki Ikiz Çocuklari Bakiyor

Kahramanmaras’ta 6 Subat depremlerinde enkaz altinda kalan ve yataga bagimli hale gelen kadina 11 yasindaki ikiz çocuklari bakiyor.

Kahramanmaras'ta Depremde Enkaz Altinda Kalan Ve Belden Asagisi Tutmayan Kadina 11 Yasindaki Ikiz Çocuklari Bakiyor
Dulkadiroglu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde 5 katli binanin 5. katinda depreme yakalanan 31 yasindaki Ayse Çelik, üzerine beton gelmesi sonucu omurilik zarar gördü ve yataga bagimli hale geldi. Suan Havaalani Konteyner Kentte yasayan Ayse Çelik,"Deprem aninda çocuklarimi kurtarmak için yatagin altina attim. Bana yer kalmayinca da ben onlarin üzerine yattim. Belime duvar geldi. Yatagima mahkum kaldim. Bu zamana kadar ben onlara bakiyordum, simdi onlar bana bakiyor ve onlarin omuzlarinda kocaman bir yük var, anneye bakiyorlar" dedi.

11 yaslarindaki ikiz çocuklarinin Eren ve Kerem’in kendisine baktigini söyleyen Çelik,"Ben Kahramanmaras depreminde Mehmet Akif Mahallesi’nde idim. Ben 5 katli binanin 5. katinda enkazda kaldim çocuklarimla birlikte.Deprem aninda çocuklarimi kurtarmak için yatagin altina attim. Bana yer kalmayinca da ben onlarin üzerine yattim. Belime odanin duvari geldi. Aldigim darbeler sonucunda omurilik zarar gördü. Ameliyat oldum. 4 aya yakin İçel’de hastanede yattim. Suan çocuklarimla birlikte Havaalani konteynirkent’teyim. Ben böyle olunca esimle ayrildik. Suan bana çocuklarin bakiyor"ifadesini kullandi.

Çelik," 11 yasindaki ikizlerim ilgileniyor. Yemegimi hazirliyorlar, ihtiyaçlarimi gideriyorlar, tekerlekli arabama binerken bana yardimci oluyorlar. Dus almam konusunda bana yardimci oluyorlar. Bu zamana kadar ben onlara bakiyordum, simdi onlar bana bakiyor ve onlarin omuzlarinda kocaman bir yük var, anneye bakiyorlar. 11 yasindalar ve suan omuzlarina kocaman bir yük aldilar. Kendilerini suçluyorlar bazen. Bizim yüzümüzden bu sekilde oldu diye. Kendilerini suçladiklari için de hep bana diyorlar anne,’keske biz olsaydik diyorlar’ Ama bu Allah’tan geldi" dedi.

11 yasindaki Eren Çelik,"Ben 5. sinifa gidiyorum. Ikiz kardesimle birlikte bulasiklari yikiyoruz, yemek yapiyoruz. Anneme kahvalti hazirliyoruz. Evi temizliyoruz" diye konustu.

11 yasindaki Kerem ise, "Ben 5 sinifa gidiyorum. Anneme yardimci oluyoruz her konuda. Annemin kahvaltisini hazirliyoruz. Yemek pisiriyoruz. Annem depremden dolayi bu hale geldi. Yataga bagimli hale geldi. Deprem oluyordu annem de bizim üzerimize yatti. Anneme yer kalmayinca annemin üzerine duvar düstü. yataga bagimli hale geldi. Anneme yardimci olmaya çalisiyorum fizik tedavi hareketlerini yapmaya çalisiyorum. Benim çok param olursa annem yurt disina gönderirim. Tedavi için" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA