Jandarma'dan Magandalara Geçit Yok

Sivas Il Jandarma Komutanligi ekipleri, dügün, kina gecesi ve asker eglencelerinde silahla havaya ates açan 28 sahsa adli islem baslatti.

Jandarma'dan Magandalara Geçit Yok
Sivas Il Jandarma Komutanligi ekipleri, kent genelinde dügün ve benzeri eglencelerde denetim yapti. 2024 yilinin basindan bu yana yapilan denetimlerde çesitli eglencelerde silahla ates eden 28 kisi hakkinda adli islem baslatildi. Ates edilen 13 tabanca ve 5 av tüfegi ise jandarma tarafindan ele geçirildi.

Konuya iliskin açiklama yapan Sivas Il Jandarma Komutanligi, yayinlanan duyuruda:

“Sivas Il Jandarma Komutanliginca dügün vb. eglencelerde “Mutluluga Kursun Sikma Gelecegini Karartma” anlayisiyla, 2024 yili içerisinde silahla ates ettigi tespit edilen (28) sahis hakkinda adli islem baslatilmis ve (13) tabanca, (5) av tüfegi ele geçirilmistir. Ayrica sorumluluk bölgemizdeki tüm muhtarlara SMS gönderilerek bilgilendirme yapilmistir. Sivas Il Jandarma Komutanliginca, vatandaslarimizin huzur ve güvenliginin saglanmasina yönelik dügün ve eglence evlerini cenaze evlerine çevirmemeleri ve silah atilmamasi amaciyla tüm tedbirler kararlik ve gayretle sürdürülecektir. Kamuoyuna saygi ile duyurulur.” Ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA