Bakan Isikhan Video Konferans Ile Manisa IIMEK Toplantisina Katildi

Manisa Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulunun 2024 yili 2. Olagan Toplantisi, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan’in video konferansla katilimiyla gerçeklestirildi.

Bakan Isikhan Video Konferans Ile Manisa IIMEK Toplantisina Katildi
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan, video konferans ile Manisa Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulunun 2024 yili 2. Olagan Toplantisina katildi.

Manisa Valisi Enver Ünlü ve kurul üyelerinin de yer aldigi toplantida Manisa Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Günseli Tufan, 2024 yili Ocak-Mart dönemi faaliyetleri hakkinda kurul üyelerine sunum esliginde bilgi verdi. 2024 yili Ocak-Mart dönemi itibariyle Manisa Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü tarafindan is ve meslek danismanligi hizmetleri kapsaminda 24 bin 111 kisiye bireysel danismanlik hizmeti verildigi, 4 bin 312 isyeri ziyareti gerçeklestirildigi, kamu ve özel sektörde toplam 9 bin 42 kisinin ise yerlestirildigi aktarildi. Ayrica is kulübü is ve meslek danismanlari tarafindan 24 grupta 340 kisiye özgeçmis hazirlama, mülakat teknikleri, is arama kanallari hakkinda egitimler düzenlendigi, bunun yaninda meslek danismanligi faaliyetleri kapsaminda 76 Egitim Kurumunun ziyaret edilerek 4 bin 236 kisiye egitim verildigi kaydedildi. Toplantida aktif ve pasif is gücü hizmetleri kapsaminda; 2024 yili Ocak-Mart döneminde Manisa Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü ev sahipliginde Bakan Prof. Dr. Vedat Isikhan’in katilimiyla Yüzyilin Kadin Istihdami Is-Pozitif fuari gerçeklestirildigi, bu kapsamda hayata geçirilen Kadin Istihdami Için Pozitif Ayrimcilik (KIPAP) Projesi ile su ana kadar 9 firma ile protokol imzalandigi ve bu projeden 23 katilimcinin faydalandigi bilgisi verildi.



Issizlik ödeneginden 2 bin 931 kisi yararlandi

Isbasi Egitim Programlari kapsaminda 29 adet programin açildigi, 68 kisinin söz konusu programlar kapsaminda isbasinda yetismesi ve meslek edinmesinin saglandigi belirtildi. Ayrica issizlik ödeneginden 2931 kisi yararlandigi ifade edildi.

Toplantinin devaminda Il Mesleki Egitim Politikalari gündemi kapsaminda Manisa Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Ugurelli tarafindan 2024 yili ilk 3 aylik faaliyetleri ile birlikte çesitli egitim kurumlarina ve egitim programlarina dönük süreçler, yapilan is ve islemler hakkinda katilimcilara bilgi verildi.

Daha sonra Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Buket Ince, kurul üyelerine ‘Çocuk Isçiligi’ konusunda bilgi aktardi.
Kaynak: İHA