Sirnak'ta Gazze'deki Katliami Anlatan Resim Sergisi Açildi

Sirnak’ta, Israil’in saldirisi altinda bulunan Gazze’de yasanan insanlik dramina dikkati çekmek amaciyla resim sergisi açildi.

Sirnak'ta Gazze'deki Katliami Anlatan Resim Sergisi Açildi
Filistin’de yasanan katliami anlatmak amaciyla Sirnak Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Cumhuriyet Meydaninda ’Gazze’de Çocuk Olmak’ resim sergisi düzenlendi.

Il geneli düzenlenen ve 72 eserin bulundugu sergide, ögrenciler Gazzeli çocuklarin dramlarini resimlerine aktardi.

Sirnak Il Milli Egitim Müdürü Izzettin Aydin, “Bilindigi gibi Gazze’de insanlik drami yasaniyor. Bir soykirim yasaniyor. Ve biz insanlar zamanla bunu unutabiliyoruz. Duyarsiz hale gelebiliyoruz. Bizde Sirnak Il Milli Egitim olarak Gazze’de yasanan bu cinayetleri, insanliga karsi yasanan bu soykirimi, unutulamamasi için, gündemde tutulasi için bir resim yarismasi düzenledik. Savaslarda en çok magdur olanlar çocuklardir. Çocuklarimizin Gazze’de yasananlara duyarliligini artirmak için, gelecek yillarda bu olayin unutulmamasi için, çocuklarimizin zihinlerinde iz birakmasi için böyle bir yarisma düzenledik. Bütün ilçelerimizden büyük bir ragbet oldu. Çocuklarimiz ve ögretmenlerimize bu konuda çok tesekkür ediyoruz. Lise ve ortaokul ögrencilerinin yaptiklari 72 tane eserimiz var. Burada ögrencilerimizin resim yeteneklerini yaristirmak degil amacimiz, Gazze’de yasanan bu insanlik dramini gündemde tutulmasini saglamak” dedi.

Resim yarismasinda birinci olan Silopi Fen Lisesi ögrencisi Yasemin Birlik de, “Resme baslamadan önce Gazze’de çocuk olmak nedir, nasildir diye düsündüm. Çocukken bir anda büyümek, çocuklugunu yasamadan ölmektir, Gazze’de çocuk olmak. Ailesini, evini, yolunu, en önemlisi de çaresizligini kaybetmektir, Gazze’de çocuk olmak. Bende bunu anlatmak istedim resmimde” diye konustu.

Gün boyu açik olan resim sergisine Sirnak Valisi Cevdet Atay, Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka, Il Emniyet Müdürü Celal Dalman, Il Milli Egitim Müdürü Izzettin Aydin, kurum müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA