Adana'da Nisan Ayinda Son 95 Yilin Sicaklik Rekoru Kirildi

Adana’da son 95 yil içerisinde Nisan ayinin en sicak günü yasanirken termometreler 40 dereceyi gösterdi.

Adana'da Nisan Ayinda Son 95 Yilin Sicaklik Rekoru Kirildi
Meteoroloji Genel Müdürlügü verilerine göre Adana’nin Yüregir ilçesinde hava sicakligi 39.2 derece olarak ölçüldü. Bu deger 1929-2024 yillari verilerine göre Nisan ayinin en sicak günü oldu. Bir önceki en sicak gün 2008 tarihinde 37.5 derece olarak ölçülmüstü. Adana 39.2’lik sicaklik degeri ile Türkiye’de en sicak ili oldu.

Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Atatürk Parki’ndaki termometreler 40 dereceyi gösterirken, sicaktan bunalan vatandaslar ise agaçlarin gölgesinde serinledi. Bazi çocuklar ise Seyhan Nehri’nde yüzerek serinlemeyi tercih etti.

"Adana’da sicaklik erken basladi, Nisan ayinda bu kadar sicak olmazdi"

Adana’da sicaklarin önceki yillara göre çok daha erken basladigini ve mevsim normalleri üzerinde seyrettigini belirten vatandaslardan Ayhan Acarkol, "Adana’nin sicaklari bu sene gerçekten erken basladi, iklim bozuklugundan veya iklim sartlarindan kaynakli olarak sicakliklar erkenden Adana’ya geldi. Nisan ayinda hiç bu kadar sicak olmazdi. Genel de nisan yagmurlarimiz olurdu, fakat simdi sicaklik var" dedi.



"Adana sicak olmazsa Adanali ’hayirdir’ der"

Eczaci oldugunu fakat biraz gölgede istirahat etmek amaciyla parka geldigini söyleten Acarkol, "Eczaciyim fakat sicaklardan kaynakli olarak ben de islerimi halledip parkta arkadaslarimin yanina geldim. Yesil alanlarda serinlemeye çalisiyoruz. Yesil alan bizi kesmezse yarin da havuza gitmeyi düsünüyoruz. Nisan ayinin ortasinda hava sicakliginin 40 dereceyi görmesi biraz manidar, gerçekten büyük bir sicaklik. Nisanda böyle bir durum beklemiyorduk, hatta bu yil yaz geç gelir diye düsündük ama maalesef daha erken geldi. Adana sicak olmazsa Adanali ’hayirdir’ der. Sicakliklar geldi dogru, anca sicakliklara dayanikli Adana insani" seklinde konustu.

"Yaz erken geldi"

Köpegi ile parka gelen Metin Sökmen ise "Adana çok sicak bugün, köpegimle beraber kendimizi parka attik. Zannediyorum yaz erken geldi. Bu sene daha sicak olmasini bekliyorum. Kavurucu sicaklar olacak gibi bu sene, dünya genelinde kuraklik fazla. Bu sene yaz Adana’ya erken gelecek, çok sicak geçecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA