Cumhurbaskani Erdogan, Almanya Cumhurbaskani Steinmeier'i Resmi Törenle Karsiladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Almanya Cumhurbaskani Frank Walter Steinmeier’i resmi törenle karsiladi.

Cumhurbaskani Erdogan, Almanya Cumhurbaskani Steinmeier'i Resmi Törenle Karsiladi
Konuk Almanya Cumhurbaskani Frank Walter Steinmeier’in içinde bulundugu makam aracini Cumhurbaskanligi Külliyesi’nin önündeki caddede karsilayan süvariler, Steinmeier’e protokol kapisina kadar eslik etti. Cumhurbaskani Erdogan, Steinmeier‘i Cumhurbaskanligi Külliyesi’nin ana giris kapisinda karsiladi. Cumhurbaskani Erdogan ve Steinmeier’in tören alanindaki yerlerini almalarinin ardindan 21 pare top atisi esliginde iki ülkenin milli marslari çalindi. Steinmeier, Muhafiz Alayi Tören Kitasi’ni ’Merhaba asker’ diyerek selamladi. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldi.

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdogan ve Steinmeier, merdivenlerde Türkiye ve Almanya bayraklari önünde gazetecilere poz verdi. Ardindan bas basa görüsmeye geçen Erdogan ve Steinmeier, ikili ve heyetlerarasi gerçeklestirecekleri görüsmelerin ardindan ortak basin toplantisi düzenleyecek.

Törende Disisleri Bakani Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Metin Kiratli, Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, Cumhurbaskani Güvenlik ve Dis Politika Basdanismani Akif Çagatay Kiliç ile Ankara Valisi Vasip Sahin de yer aldi.
Kaynak: İHA