'Anneye Süt Bebege Can' Projesiyle Yaklasik 6 Milyon Litre Süt Anne Adaylarina Ulastirildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan 5 yil önce bebeklerin anne karninda saglikli gelisimi için baslatilan “Anneye Süt Bebege Can” projesi ile 5 milyon 845 bin 380 litre süt anne adaylarina ulastirildi.

'Anneye Süt Bebege Can' Projesiyle Yaklasik 6 Milyon Litre Süt Anne Adaylarina Ulastirildi
Erken dogum ile bebek ölümlerinin önüne geçilmesi, anne adaylarinin hamilelik döneminde ihtiyaç duydugu kalsiyumun saglanmasi için baslatilan “Anneye Süt Bebege Can” projesi büyük memnuniyet olusturdu. Sosyal belediyecilik anlayisiyla 16 Aralik 2019’da baslatilan projede bugüne kadar 132 bin 747 anne adayina ulasildi, 15 bin 395 gebe anneye ise sütlerin dagitimi devam ediyor.

Gaziantepli üreticilerin sütleri sehrin her kösesindeki anne adaylarina ulastiriliyor

Gaziantepli üreticiden alinan sütler, sterilizasyon ve paketleme islemi sonrasi 10 ekip Gaziantep’in tüm ilçeleri ve mahallelerine ulasarak sütleri anne adaylarina teslim ediyor. Projeden yararlanabilmek için anne adaylari Kadin Dostu Kent mobil uygulamasi, ALO 153, Beyaz Masa veya 211 12 00 üzerinden 8111-14 dahili numarayi tuslayarak basvurularini yapabiliyor. Öte yandan anne adaylari, Büyüksehir Belediyesi tarafindan aile sagligi merkezlerine birakilan formlari doldurarak da projeden yararlanilabiliyor.

“Buradaki temel amacimiz prematüre çocuklarin dogum oranini düsürmek”

Proje hakkinda bilgi veren Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Abdullah Aksoy, hamilelik döneminde kadinlarin kalsiyum ihtiyacinda ciddi bir artis oldugunu belirterek, “Kalsiyum ihtiyacini karsilayan besinlerin basinda da süt geliyor. Kadinlarin, 9 ay hamileligi süresince her 45 günde bir 12 litrelik süt kolisi evlerine kadar gönderiyoruz. Buradaki temel amacimiz prematüre çocuklarin dogum oranini düsürmek. Hamile kaldiklari takdirde kadinlar hem bizim Kadin Dostu Kent mobil uygulamasi üzerinden basvurabiliyor hamile olduguna dair doktordan belgeyi sisteme entegre ettikleri zaman biz hemen bu kadinlara hamile kadinlara bu destegimiz sagliyoruz” dedi.



Nurdagi ilçesinin Gökçedere Mahallesi’nde ikamet eden 5 aylik hamile Ümmügülsüm Aydin, üçüncü hamileligi oldugunu aktararak, “Hamilelik güzel gidiyor. Bana 45 günde 1 öyle geliyor süt. Anne içtikçe bebek içiyor yani bebege gidiyor sonuçta. Doktorlar da öneriyor” seklinde konustu.

konustu.



“Ekonomik anlamda çok güzel katki sagliyor”

Çocuklarina, gelen sütten bazen yogurt yaptigini da belirten Ümmügülsüm Aydin, “Süt olsun, ayran olsun, yogurt olsun, güzel oluyor. Ekonomik anlamda çok güzel katki sagliyor. Mesela bizim keçilerimiz var ama sütü yok. Ben bu gelen sütlerden aliyorum, içiyorum. Aile ekonomisini rahatlatan bir sey, benim iki çocugum var ikisi de içiyor. Gaziantep’te Fatma Sahin oldugu için çok çok memnunum. Sürekli kadinlara destek oluyor. Siddetle ilgili olsun baska seylerde olsun çalismalar yürütülüyor. Süte de gelince bizi düsünüyor. Kendisi de bir anne oldugu için anne adaylarini süt gönderiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA