TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Dünyadaki Durgunluga Ragmen Adana Yilin Ilk 3 Ayinda Ihracatini Yüzde 9 Artirdi'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, bu yilin ilk 3 ayinda Adana’da ihracatin yüzde 9 arttigini belirterek, "Bu basarilarin asil sahipleri Adanali girisimci kardeslerimi yürekten kutluyorum" dedi.

TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Dünyadaki Durgunluga Ragmen Adana Yilin Ilk 3 Ayinda Ihracatini Yüzde 9 Artirdi'
Adana Ticaret Odasi’nin (ATO) yeni hizmet binasinin açilisi, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’nun katilimiyla gerçeklestirildi.

16 bin 800 metrekare oturum alani ile yönetim binasi ve kongre merkezi olmak üzere iki bölümden olusan hizmet binasinin 550 kisilik konferans salonu, 230 kisilik meclis salonu ve 140 araçlik otopark ile hizmet verecegi açiklandi. Yeni hizmet binasi önünde gerçeklesen açilis töreninde dua edilmesinin ardindan kurdele kesildi.

Törende konusan Hisarciklioglu, ATO üyelerine seslenerek, "Allah her seyi size vermis. Yok yok. Deniz var mi? Var. Tarim var mi? Var. Sanayi var mi? Var. Ticaret var mi? Var. Her sey var. Odalar, baktigimiz zaman is dünyamizin asli temsilcileri ve merkezleridir. Sehrine deger katan, güzellestiren, hizmet üreten yerler haline gelmeleri gerekir. Ticaret odamiz da bu yeni hizmet binasi ile Adana ekonomisinin gelismesine ve zenginlesmesine daha büyük katkilar vermeye devam edecek. Bugün Adana bir ticaret, sanayi, tarim ve egitim merkezine dönüsmüstür" seklinde konustu.



"Uluslararasi bagimsiz kurulus Adana’da 3 odamizi 5 yildiz ile degerlendirdi"

Içlerinde Adana Ticaret Odasi’nin da bulundugu 3 odanin dünya çapinda kaliteye sahip oldugunu kaydeden Hisarciklioglu, akredite oda sistemini anlatti. Hisarciklioglu, “Burada hizmet kalitesinin standardi için belirli bir seviyeye ulasmak gerekiyor. Ayni otellerdeki gibi odalarimizda da dünya genelinde hizmet kalitesini ölçen akredite kuruluslari var. Bunlar da uluslararasi kuruluslar. Uluslararasi bagimsiz kurulusun Adana’daki 3 odamiza da verdigi degerlendirme ne biliyor musunuz? Tam 5 yildiz. Bu sunu gösteriyor; Berlin, Londra oda ve borsalari üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa Adana’da aralarinda Ticaret Odamizin da bulundugu bu üç kurulusumuz da bu standartta hizmet veriyorlar. Allah kendilerinden razi olsun” dedi.



"Türkiye’nin stratejik yatirimlarinin artik bu bölgeye kaydirilmasi lazim”

Adana Valisi Yavuz Selim Kösger ise cografik olarak Adana ve çevresinin deprem güvenli bölge olduguna dikkat çekti. Türkiye’de stratejik yatirimlarin Adana ve çevresinde gelisme kaydedecegini aktaran Vali Kösger, "Türkiye’nin stratejik yatirimlarinin artik bu bölgeye kaydirilmasi lazim. Devlet akli bunu gördü, görüyor. Bundan sonra buraya yönelik basta savunma sanayii olmak üzere sanayi yatirimlari buraya yönelecek" dedi.



“Büyük Türkiye idealinin pesindeyiz”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in uluslararasi düzeyde önemli gelismeler gerçeklestirdigini de belirten Kösger, "Cumhurbaskanimiz bugün Irak’ta Bagdat’ta. Daha sonra Erbil’e geçecek. Çok önemli görüsmeler yapiyor. Bunun siradan bir toplanti olmadigini ve siradan bir ziyaret olmadigini Irak devlet yetkilileri söylüyor. Basra Körfezi’nden Adana’ya uzanan ekonomi yolu, hem demir yolu hem otoyol insasiyla ilgili bir süreç devam ediyor. Adana’da konteyner limani, kimya organize sanayi bölgesi, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi, Tarim OSB’leri ve turizmde yapacagimiz seyleri gerçeklestirdigimiz zaman Adana’yi kimse tutamaz. Sadece bizim derdimiz Adana degil, bizim derdimiz Türkiye. Büyük Türkiye idealinin pesindeyiz. Büyük Türkiye için hep beraber hareket edecegiz. Derdimiz, gücümüz, sevdamiz Türkiye. Türkiye’yi hak ettigi yere getirmek, Türkiye’yi dünya milletleri arasinda hak ettigi noktaya tasimak” diye konustu.



"ATO kuruldugu günden bu yana Adana ve ülke ekonomisinin güçlenmesi için var gücüyle çalismistir"

Yeni hizmet binasinin hayirli olmasi temennisinde bulunan Adana Ticaret Odasi (ATO) Baskani Yücel Bayram da, “130 yillik tarihe sahip olan dev çinar olan ATO, kuruldugu günden itibaren Adana ve ülkemizin ekonomisinin güçlenmesi için var gücüyle çalismistir, çalismaya da devam edecektir. Attigimiz her adimin tüccarimizin daha iyi bir sekilde ticaretini gelistirmesi için oldugunu ifade etmek isterim. Geçmisten aldigimiz güçle odamizin üyelerini daha ileriye götürmek gayretimiz her geçen yil daha fazlasiyla devam edecektir. Bugün yillarca Adana’ya hizmet verecek çok modern binamizin açilisini gerçeklestiriyoruz” seklinde konustu.

Oda üyelerinin islerini daha hizli gerçeklestirmesi amaciyla birçok kurumla is birligi içerisinde olduklarini belirten Bayram, yeni hizmet binasinda Serbest Mali Müsavirler Odasi irtibat ofisi, KOSGEB irtibat ofisi, Ingiltere vize ofisi, Schengen vize ofisi, ihtiyaç haritasi ile tarimsal destekleme ofisi kurduklarini ve en kisa sürede e-ticaret ve hibe destek bilgilendirme ofisini de hayata geçireceklerini söyledi.

1 yildir üzerinde çalistiklari mobil cep uygulamasini gelistirme çalismalarinin da tamamlandigini aktaran Bayram, “Türkiye’de bir ilki yapiyoruz. Artik üyelerimiz odaya gelmeden tüm islemlerini bankada oldugu gibi cep telefonu ile yapacaklar. Yarin hizmete sunuyoruz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan ATO Baskani Bayram ve üyeler tarafindan TOBB Baskani Hisarciklioglu’na hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA