Yasam Boyu Egitim Merkezi, KKTC Polis Okulu'nda Gelecegin Polislerine 'Halkla Temas Ve Iletisim' Egitimi Verdi

Yakin Dogu Üniversitesi Yasam Boyu Egitim Merkezi (YABEM), uzman egitmen kadrosu ve modern egitim teknolojileriyle bireylerin ve meslek gruplarinin gelisimine katkida bulunacak egitimlerine devam ediyor. KKTC Polis Okulu’nda ücretsiz olarak “Halkla Temas ve Iletisim” egitimi veren YABEM, gelecegin polisleri ile halkla nasil saglikli bir iletisim kuracaklarina dair önemli bir çalismaya imza atti.

Yasam Boyu Egitim Merkezi, KKTC Polis Okulu'nda Gelecegin Polislerine 'Halkla Temas Ve Iletisim' Egitimi Verdi
YABEM’in düzenledigi programla Yakin Dogu Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tijen Zeybek, verdigi egitimle polis ve vatandaslar arasindaki iliskilerin daha saglikli ve güvene dayali olmasini saglayacak önemli bilgiler paylasti. Zeybek, polisin, bir devletin sadece yasalari uygulayan gücü degil, ayni zamanda devletin halkla en yakin temas halinde olan ve toplumun güvenligini saglayan yüzü olarak öne çiktigini ifade etti.

Tijen Zeybek, halkla etkili bir iletisimin; polis teskilatinin toplumun ihtiyaçlarini anlamasi, güvenlerini kazanmasi ve desteklerini saglamasinda büyük rol oynadigini kaydetti.

Zeybek, bu yönüyle YABEM’in verdigi egitimin, toplum açisindan da büyük anlam tasidigini anlatti.

"Toplumsal katilimi artirma ve toplumsal uyumu güçlendirme amacimiza hiz kesmeden devam edecegiz”

Yasam boyu egitim kavraminin, bireylerin mesleki ve kisisel gelisiminde temel bir role sahip oldugunu vurgulayan YABEM Müdürü Prof. Dr. Çigdem Hürsen, “Günümüzde, toplumsal dinamiklerin hizla degistigi bir çagda, polislerin rolü ve toplumun onlardan beklentileri de sürekli evriliyor. Bu degisim sürecinde, polislerin etkili iletisim becerileri ve insan odakli yaklasimlari, toplumla saglikli bir iliski kurmalari için kritik öneme sahip” dedi.

“Verdigimiz egitimle gelecegin polislerine, güvene dayali ve saglikli bir polis-yurttas iliskisinin nasil gelistirilebilecegi konusunda bilgi ve perspektif sunmayi hedefledik” diyen Prof. Dr. Çigdem Hürsen, “Bu tür etkinlikler, polis teskilatinin güçlendirilmesi ve toplumla olan baglarinin kuvvetlendirilmesi açisindan son derece önemli. Yakin Dogu Üniversitesi olarak, toplumsal uyumu güçlendirme amaciyla is birlikleri gelistirmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA