Pilot Koltuguna Geçen Minikler, Çocuk Bayraminda Hayallerini Gerçeklestirdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 104’üncü yilinda Kocaeli’de minik ögrenciler hayatlarinin sonuna kadar unutamayacagi anlar yasadi. Deniz Hava Komutanligi’nda ögrencilere helikopterle gösteri uçusu yapilirken, minikler pilot koltuguna geçti. Gurur ve mutlulugu ayni anda yasayan çocuklar hayallerinin gerçeklestigini söyledi.

Pilot Koltuguna Geçen Minikler, Çocuk Bayraminda Hayallerini Gerçeklestirdi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 104. yilinda minikler bayrami doyasiya yasadi. Kocaeli’de Deniz Hava Komutanligi’na davet edilen ilkokul ögrencileri, hayallerini gerçeklestirdi. Hayatlarinda ilk defa helikopter gören çocuklar, heyecanlarini saklayamadi. Ilk önce 351. Helikopter Hat Bakim Komutanligi park sahasina götürülen miniklere hava araçlariyla gösteri uçusu yapildi. Mutluluklari gözlerinden okunan çocuklar, pilota el sallayarak gösteriyi izledi. Gösteri uçusundan sonra ögrenciler süper kobra ve seahawk helikopterlerine bindirildi. Kokpite giren çocuklar kask takarak komutanlardan helikopterin nasil çalistigina dair bilgi aldi. Heyecandan nefesleri kesilen minikler, daha sonra Denize Düsen Helikopterden/Mecburi Inis Yapan Uçaktan Kaçma Kurtulma Egitim Simülatörü’ne (DUNKER) götürüldü. Ögrencilere denize düsen personelin temsili parasütle kurtarma operasyonu simüle edildi. Ardindan 301. Uçak Hat Bakim Komutanligi park sahasina gelen çocuklar, burada deniz karakol uçaklarina bindirildi. Deniz Hava Komutani Tugamiral Mehmet Savas Eser ve komutanlarla fotograf çekinen çocuklar, hem gururlu hem de mutlu olduklarini belirtti.



"Hayalimi gerçeklestiriyorum, çok güzel bir duygu"

3. sinifa gittigini söyleyen Bulem Subasi, "Çok mutlu ve heyecanliyim. Daha önce hiç helikopter görmedim, çok güzel. Helikopteri uzaktan görünce hiçbir sey hissetmiyordum ama içine oturunca her sey çok degisiyor. Büyüyünce pilot olmak istiyorum. Hayalimi gerçeklestiriyorum, çok güzel bir duygu" diye konustu.



"Inanilmaz bir duygu"

Mutluluktan gözleri parlayan 2. sinif ögrencisi Hiranur Kaya, "Daha önce hiç helikoptere binmemistim, inanilmaz bir duygu. Çok heyecanli anlar. Büyünce doktor veya pilot olmak istiyorum. Herkesin 23 Nisan Bayramini kutluyorum" seklinde konustu.

Elifnur Gül ise, "Helikopteri hiç bu kadar yakindan görmedim. Hep havada görüyordum. Çok mutlu hissediyorum. Bir seyleri ögrenmek benim için mutluluk verici. Tesekkür ederim Mustafa Kemal Atatürk, huzur içinde uyu" ifadelerini kulandi.

"Çok mutlu ve gururluyuz"

Kartepe Sirinsulhiye Ilkokulu Ögretmeni Ferah Yildiz ise, "Ögrencilerimiz çok mutlu oldu, biz ise çok gururlandik. Burayi görmek heyecan verici. Çocuklarin helikopterin içine girmesi, kasklari takmalari heyecanlarini daha da arttirdi. Çok mutlu ve gururluyuz. Bize bu heyecani tattirdiklari için çok tesekkür ediyoruz. Dünyanin tek çocuk bayrami olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum" dedi.

Kaynak: İHA