(ÖZEL) Hevesle Alinip Bakimi Zor Gelince Terk Edilen Cins Köpekler Yuva Ariyor

Bursa’da bir dönem hevesle alinip sokaga birakilan cins köpekler, Her Eve Pati Dernegi (HEPAD) tarafindan koruma altina alinarak yuvalandiriliyor.

(ÖZEL) Hevesle Alinip Bakimi Zor Gelince Terk Edilen Cins Köpekler Yuva Ariyor
Bir dönem hevesle ya da hediye olarak alinan cins köpekler, bakimi zor gelince sokaklara birakiliyor. HEPAD tarafindan Bursa’nin Nilüfer ilçesinde kurulan barinakta sahip çikilan köpekler saglik kontrolünden geçirilerek tedavileri yapiliyor. Barinakta bulunan yaklasik bin 500 cins köpegin, internet üzerinden profili olusturularak yuva araniyor.

Saglik kontrollerinin ardindan kisirlastiriliyor

Barinaga gelen köpeklerin saglik kontrollerinin ardindan kisirlastirilarak yuva arandigini ifade eden HEPAD Müdürü Begüm Çelikkanat, “Akliniza gelebilecek her cins köpek var. Genellikle besleme odaklarina birakiyorlar, sahiplerinin bizzat getirdigi dostlarimiz var. Barinaklardan çikartiyoruz, besleme odaklarindan çikariyoruz. Bahçemize gelen dostumuz öncelikle saglik kontrolünden geçiriliyor. Kisir degilse kisirlastiriliyor. Saglik sorunu varsa tedavisi yapiliyor. Daha sonrasinda yuvalandirma ilani açiyoruz ve kendisine iyi bakacak bir aile ariyoruz. Dostlarimiza aile ararken belirledigimiz kriterler var. Sahiplenen kisinin 25 yas üzerinde olmasi gerekiyor. hepad.org’dan ‘yuva ol’ bölümünden basvuru formunu doldurmalarinin ardindan yuvalandirma ekibindeki arkadaslarimiz iletisime geçecek. Uygun bulunduklari takdirde evraklarini tamamlayip buradan teslim alabilirler” seklinde konustu.



Ziyaret günlerinde aileler köpeklerle vakit geçiriyor

Belirli günlerde barinagin ziyarete açildigini ve barinaga gelenlerin çesitli aktivitelere katilabilecegini söyleyen Çelikkanat, “Çiftligimizin ziyaret günleri var. Cumartesi ve pazar günleri saat 13.00 ile 16.00 arasinda dileyen herkes gelebilir. Yaz sezonuyla birlikte hafta için 14.00 ila 16.00 arasinda ziyaretçi kabul edebiliyoruz. Buraya gelen ziyaretçilerimiz dostlarimizi gezdirebilirler, tarayabilirler, havanin durumuna göre yikayabilirler. Kulübe boyama etkinliklerimiz oluyor, onlara katilabilirler” dedi.



"Hevesle alinmislardi, bakimi zor gelince terk edildiler"

Barinak içerisinde yapilan çalismalarin tamamen bagislarla gerçeklestirildigini belirten Çelikkanat, “Belediyelerden sadece kisirlastirma destegi aliyoruz. Onun disinda burasi tamamen bagislarla dönen bir STK. Kisirlastirilmasi yapilmayan hiçbir dostumuzu buradan yuvalandirmiyoruz. Cins olamayan dostlarimiz da oluyor ama yuva açarak onlarin da sanslarini deniyoruz. Onlarin da bir yuvasi olmasini hedefliyoruz. Zamaninda bir hevesle karne hediyesi, sevgililer günü hediyesi olarak alinmis, tuvalete çikarmak zor gelmis, tüy dökmesi, alerji gibi bahanelerle sokaga terk edilmis dostlarimiza kendilerini ailenin bir ferdi olarak görebilecekleri bir yuva ariyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA