Kars'in Zirvesindeki Gölün Buzlari Çözülüyor

Denizden 2 bin 300 metre yükseklikte bulunan ve Kars’in zirvesinde yer alan Aygir Gölü’nün buzlari çözülmeye basladi. Buzlari çözülen göl havadan görüntülendi.

Kars'in Zirvesindeki Gölün Buzlari Çözülüyor
Kars turizmine önemli katkilari olan “Dogal Sit Nitelikli Dogal Koruma Alani” ve “Dogal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanim Alani” olarak tescillenen volkanik göl, kis ayalarinin basinda buz tutarken, baharla birlikte de erimeye basliyor.

Kisin 40 santim buz kalinligina ulasan Aygir Gölü’nde, etrafini çeviren daglar ve bulutlarin arasinda buzullari aratmayan görüntüler ortaya çikti. Göl, fotografçilarin da ugrak mekani oluyor.

Aygir Gölü’ne fotograf çekmek için geldigini ifade eden fotografçi Serkan Erkoç, “Buzullari aratmayan bir görüntü var. Havalar böyle giderse Mayis ayinda buzlarin tamamen çözülmesini bekliyoruz. Ben de burayi fotograflamak için geldim” dedi.

Kars’in Susuz ilçesi sinirlarinda bulunan Aygir Gölü, etrafinda bulunan daglarla birlikte adeta görsel sölen sunuyor. 2 bin 941 kilometre alan sahip olan ve buzlari çözülmeye baslayan Aygir Gölü, havadan görüntülendi. Aygir Gölü buzlari Mayis ayinin sonunda ise tamamen çözülüyor. Dalgalarin kiyiya tasidigi buzlar ise buzullari aratmayan görüntüler ortaya çikardi.
Kaynak: İHA