Japonya'da 2 Askeri Helikopter Düstü Açiklamasi 1 Ölü, 7 Kayip

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne ait 2 askeri helikopterin Pasifik Okyanusu’ndaki tatbikat sirasinda düsmesi sonucu en az 1 kisi hayatini kaybetti. Kayip 7 kisiyi arama çalismalari sürüyor.

Japonya'da 2 Askeri Helikopter Düstü Açiklamasi 1 Ölü, 7 Kayip
Japonya’da meydana gelen helikopter kazalarina bir yenisi daha eklendi. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) ait her biri 4 mürettebatli 2 askeri helikopter dün Pasifik Okyanusu’nda yapilan bir tatbikat sirasinda düstü. SDF tarafindan yapilan açiklamada, SH-60K tipi helikopterler ile sirasiyla yerel saatle 22.38 ve 23.04’te temasin kesildigi ve bölgede baslatilan arama çalismalarinda 1 kisinin cansiz bedenine ulasildigi aktarildi. Kazanin ardindan kayip 7 kisiyi arama çalismalarinin sürdügü bildirilirken, SH-60K tipi helikopterlerin yer aldigi tüm egitimlerin geçici olarak askiya alindigi belirtildi.

Çarpisma süphesi

Japonya Savunma Bakani Minoru Kihara konuyla ilgili yaptigi açiklamada, nedeni henüz bilinmeyen kazanin Torishima adasinin yaklasik 270 kilometre dogusundaki sularda meydana geldigini söyleyerek, helikopterlerin birbiriyle çarpistiginin düsünüldügünü aktardi. Helikopterlere ait 2 uçus kayit cihazinin ve parçalarin birbirine "son derece yakin noktalarda" bulundugu bilgisini paylasan Kihara, bakanligin kayip mürettebati kurtarmak için tüm çabalari gösterecegini vurguladi.

Helikopter kazasinda 10 kisi hayatini kaybetmisti

SDF’ye ait UH-60JA tipi bir askeri helikopter geçtigimiz yil Nisan ayinda Japonya’nin Okinawa eyaletindeki Miyako adasinin kuzeyinde radardan kaybolmus, helikopterin denize düstügü açiklanmisti. Kazada 10 kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA