Depremzede Kadin Yaptigi Bez Bebeklerle Geçimini Sagliyor

Kahramanmaras’ta depremzede kadinin yaptigi bez bebekler geçim kaynagi oldu.

Depremzede Kadin Yaptigi Bez Bebeklerle Geçimini Sagliyor
Türkoglu ilçesi Lojistik Konteyner Kent’te yasayan 62 yasindaki 2 çocuk annesi Nurhan Gürdal, bez bebek, çanta ve örgü modelleri yaparak moral buluyor. Gürdal, "Bu örgü isleriyle stresimi atiyorum" dedi.

Gürdal, "Depremde evimiz agir hasar aldi. Bir kaç ay çadirda kaldik. Daha sonra konteyner kentte geldik. Burada da sikiliyoruz dar bir alan oldugu için. Yaptigimiz el isleri çok iyi geliyor, stres atiyoruz. Bebekler yapiyoruz ve bebeklerden iyi satislar var. Konteyner kentte günlük evde yaptigimiz isleri yapiyoruz" ifadesini kullandi.

"Bebeklerin fiyati ise büyüklügüne küçüklügüne göre degisiyor" diyen Gürdal, "Bir bebegi 3 günde de yaptigim oluyor bir haftada da yaptigim oluyor. Yaptigimiz büyük bebekler daha uzun sürüyor. Bebeklerin fiyati ise büyüklügüne küçüklügüne göre degisiyor. 300 TL, 500 TL arasinda fiyat biçiyoruz. Hayvan figürleri yapiyorum. Çizgi film kahramanlarini yaptim. Onlarin satisini iyi yapiyorum. Bu ugraslar bana moral ve motivasyon oluyor. Bu örgü isleri stresimizi atiyor. Ben önceden beri örgü yapmayi seven bir insanim. Burada da devam ediyoruz ve iyi oluyor" dedi.

Kaynak: İHA