Bakan Ali Yerlikaya Açiklamisti... Kagithane'deki Otoparka El Bombali Saldiri Kamerada

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Istanbul’un Besiktas, Avcilar, Esenyurt ve Kagithane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarinda organize suç örgütü üyesi 32 süphelinin yakalandigini açiklamisti. Kagithane’deki yediemin otoparkina yapilan bombali iki saldirinin ise görüntüleri ortaya çikti. Görüntülerde, ilk saldirida el bombasinin aracin önüne düsüp patladigi, ikinci saldirida bombanin otopark kapisinda patladigi görülüyor.

Bakan Ali Yerlikaya Açiklamisti... Kagithane'deki Otoparka El Bombali Saldiri Kamerada
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin paylastigi bilgilere göre; Istanbul’un Besiktas, Avcilar, Esenyurt ve Kagithane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarinda, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye tesebbüs, genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi, mala zarar verme, 6136 sayili kanuna muhalefet, uyusturucu imalati ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarina karistigi tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 süpheli yakalanarak gözaltina alinmisti.

32 süpheli gözaltina alinmisti

EGM KOM Baskanligi koordinesinde, Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, Asayis Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügü polisleri tarafindan koordineli olarak yapilan çalismalarda Istanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasinda; Besiktas, Avcilar, Esenyurt ve Kagithane ilçelerinde gerçeklesen operasyonlarla yakalanan 32 süphelinin; M.A. isimli is insanina yönelik kasten öldürmeye tesebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde is insani O.Z.’nin is yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçeklestirilen kursunlama eylemlerini, Avcilar ilçesinde is insani O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçeklesen kursunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basina görüntüleri yansiyan kisiyi kaçirma eylemini, Kagithane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli sahsin silahla öldürülme eylemini, Kagithane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde yediemin otoparkina el bombasi atilmasi eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarina dagitilmak üzere satisa hazir sekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayida silah parçasini birlestirerek silah üretimi gerçeklestirdikleri tespit edilmisti.

Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsiz tabanca, 2 adet ruhsatsiz otomatik tabanca, bahse konu 3 farkli eylemde kullanilan araç ve araçlarda kullanilan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satisa hazir paketlenmis uyusturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk lirasina el konulmustu.

Otoparka el bombali saldirinin görüntüleri ortaya çikti

Saldirilar çerçevesinde Kagithane’deki yediemin otoparkina yapilan el bombali saldirinin görüntüleri ortaya çikti. Görüntülerde, otoparkin içerisinde atilan el bombasinin aracin üstünden önüne düstügü ve saniyeler sonra patladigi görülüyor. Diger görüntüde ise beyaz bir araçtan atilan el bombasi otopark kapisinin önünde patliyor. Öte yandan, geçtigimiz 8 Subat günü de Kagithane Çaglayan’da motosikletle gelen iki sahis, saldiriya ugrayan otoparkin hemen yanindaki tekel bayii önüne patlayici atip kaçmis, patlamanin ardindan tekel bayiinden çikan kisi ise süphelileri arkasindan ates açarak kovalamisti.
Kaynak: İHA