Tunceli'de Güvenlik Koruculari Afet Durumlarina Etkin Müdahale Için Egitim Aliyor

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularina verilmeye baslanan afet ve acil durum egitimleri devam ediyor.

Tunceli'de Güvenlik Koruculari Afet Durumlarina Etkin Müdahale Için Egitim Aliyor
Tunceli’de güvenlik korucularina yönelik verilen, afet farkindalik egitimleri çerçevesinde, Çemisgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularina, gruplar halinde afet ve acil durum egitimleri veriliyor. Teorik ve pratik egitimlerin yaninda deprem ani ve sonrasi, afet acil durumlari, sahada çesitli etkenlerden yaralanmalar ve karsilasilabilecek saglik durumlari için temel ilk yardim egitimleri verildi.

Çemisgezek Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Mehmet Zeki Aslan tarafindan güvenlik korucularina hem sözlü hem de tatbiki olarak çesitli yaralanma ve ani saglik krizlerine müdahale ve temel yasam destegi konularinda bilgiler sundu.

’’Afet acil durum egitimlerini önemsiyoruz’’

Güvenlik korucularina temel ilk yardim egitimi veren Dr. Mehmet Zeki Aslan, "Çemisgezek ilçemizde güvenlik korucularina afet, acil durum egitimleri devam ederken, biz de güvenlik korucularimiza yönelik ilk yardim, temel yasam destegi egitimleri verdik. Egitim sonrasinda sorulan sorulari yanitladik. Ülkemiz deprem ülkesi. Bu açidan afet acil durum egitimlerini önemsiyoruz. Güvenlik korucularimizin da bu konuda çok duyarli olduklarini gördük" dedi.

Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafindan teorik ve pratik sekillerde verilen egitimlerle, güvenlik korucularinin dogal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artirilmasi, meydana gelebilecek dogal afetlere etkin müdahale edilmesi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA