Izmir'de 23 Nisan'da Toplu Ulasim Ücretsiz

Izmir Büyüksehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coskuyla kutlayacak. Ilçelerde “Gezici Çocuk Senligi” ile çocuklar bayram coskusunu doyasiya yasayacak, 23 Nisan Sali günü ise Kültürpark büyük bir etkinlige ev sahipligi yapacak. Bayram günü toplu ulasim araçlari ücretsiz olacak. Izmir Dogal Yasam Parki ise 6-18 yas arasindaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz agirlayacak.

Izmir'de 23 Nisan'da Toplu Ulasim Ücretsiz
Izmir Büyüksehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kentin dört bir yaninda düzenleyecegi etkinliklerle kutlayacak. “Izmir’in Dört Bir Yaninda Senlik Var” temasiyla 30 gün boyunca 30 ilçede düzenlenecek “Gezici Çocuk Senlikleri” ile çocuklar pandomin, sihirbaz gösterileri, konserler, dans ve tiyatro gösterileriyle bayramin tadini doyasiya çikaracak. 23 Nisan’da ise binlerce çocuk Kültürpark’ta düzenlenecek Çoçuk Senligi’nde bayramin tadini doyasiya yasayacak. Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne bagli toplu tasima hizmetleri (IZDENIZ, IZULAS, METRO, ESHOT, IZTASIT, TRAMVAY) 23 Nisan Sali günü ücretsiz hizmet verecek. Izmir Dogal Yasam Parki ise 6-18 yas arasindaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz olarak agirlayacak.

Kültürpark’ta büyük senlik

Kültürpark’taki Çocuk Senligi 23 Nisan Sali günü saat 12.00’de baslayacak. Kaskatli Havuz yaninda düzenlenecek programda 12.00 ile 15.00 arasi çocuklar için çadir etkinlikleri yapilacak. Saat 13.00-17.00 arasinda konserlerin, sihirbaz ve dans gösterilerinin yer alacagi sahne etkinlikleri düzenlenecek. Açik alan etkinlikleri de saat 12.00-15.00 arasinda yapilacak. Çocuklar kukla gösterileri, spor etkinlikleri, sokak oyunlari, oyun parkuru, gezici kütüphane gibi birçok etkinlikle keyifli bir gün geçirecek.

Müzikli tiyatro gösterimleri çocuklari büyüleyecek

27 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 13.00’te Izmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Izmir Büyüksehir Belediyesi ile Çagdas Çagdas Yasami Destekleme Dernegi is birligiyle “Çagdas Yasam Çocuk Korosu” Atatürk Oratoryosu’nu sunacak. Etkinlik ücretsiz yapilacak. 24 ve 26 Nisan tarihlerinde ise Kültürpark Atatürk Açik Hava Tiyatrosu’nda saat 19.00’da çocuklar ve aileleri için ücretsiz müzikli tiyatro gösterileri olacak. 24 Nisan’da Kral Sakir : Kapadokya Macerasi, 26 Nisan’da ise Masa ile Koca Ayi gösterisi ile çocuklar keyifli zaman geçirecek.

Çocuklarla “Dönüsüm Aile Kampi” Olivelo’da

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kapsaminda Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Dairesi Baskanligi tarafindan ilki düzenlenecek Dönüsüm Aile Kampi Güzelbahçe Olivelo Yasayan Parki’nda yapilacak. Herkesin saglikli ve dengeli bir çevrede yasama hakkindan hareketle, çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri dogrultusunda sürdürülebilir bir yasam için atigin önlenmesi, azaltilmasi, yeniden kullanilmasi ve dönüstürülmesi bilincinin yayginlastirilmasi amaciyla 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek kampta 8-9 yas grubu ögrencileri ve aileleriyle birlikte Atiksiz Yasam Atölyeleri, Doga Yürüyüsü, Yoga, Kus Gözlemi, Kaçeli Koyunlarla Tanisma, Eko-Pinsel Perspektif: Geri Dönüsüme Odakli Sanat Atölyesi, Geri Dönüsüm Müzik Aletlerinin Hikayesi ve Müzik konseri olmak üzere pek çok etkinlikte yer alacak.
Kaynak: İHA