Istanbul'da Kesinlesmis Hapis Cezasi Ile Çesitli Suçlardan Aranma Kaydi Bulunan 215 Sahis Yakalandi

Istanbul’da kesinlesmis hapis cezasi ile çesitli suçlardan aranma kaydi bulunan 215 sahis, polis ekiplerince yakalanarak gözaltina alindi.

Asayis Sube Müdürlügü Aranan Sahislar Büro Amirligi ekiplerince, kesinlesmis hapis cezasi ile aranan tüm hükümlü sahislar ile özellikle "hirsizlik, dolandiricilik, yagma, kasten öldürme ve cinsel saldiri/istismar" gibi suçlarindan aranma kaydi bulunan sahislarin yakalanmasi ve adli makamlara sevki amaciyla, il genelinde sube müdürlüklerine bagli ekipler ile ilçe emniyet müdürlüklerinin katilimiyla 900 ekip, bin 800 personel görevlendirildi. Görevlendirilen ekipler, 750 sahsin adresine operasyon düzenlendi.

Operasyon çerçevesinde, aralarinda Dudu U. (16 ayri suçtan aranmasi ayrica hirsizlik suçundan 40 yil hapis cezasi bulunan Dudu U., birden fazla kisi ile tehdit suçundan 20 yil 10 ay 15 gün hapis cezasi bulunan Musa K., uyusturucu madde ticareti yapma suçundan 15 yil 2 ay 15 gün cezasi bulunan Hakan Ö. ve ruhsatsiz silah ticareti suçundan 15 yil 1 ay 15 gün cezasi bulunan Yavuz A. isimli sahislar olmak üzere aranan toplam 215 sahis yakalandi. Bunlardan 86 sahsin kesinlesmis hapis cezasinin oldugu, 129 sahsin ise ifadeye yönelik arandigi tespit edildi. Yakalanan sahislar gerekli islemlerin yapilmasi için bölge Polis Merkezi Amirliklerine teslim edildi.
Kaynak: İHA