Findik Katma Degeri Yüksek Ürün Haline Gelecek

DÜZCE – Sosyal Gelismeyi Destekleme Programinca finanse edilen Findik Üreticilerinin Mikro Isletmelere Dönüsümü projesinde üretim asamasina gelindi.

Findik Katma Degeri Yüksek Ürün Haline Gelecek
Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi’nin Düzce Üniversitesi ve Tarim ve Orman Müdürlügü ile birlikte gelistirilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan Dogu Marmara Kalkinma Ajansi araciligiyla uygulanan Sosyal Gelismeyi Destekleme Programinca finanse edilen Findik Üreticilerinin Mikro Isletmelere Dönüsümü projesinde üretime geçildi. Düzce Üniversitesi Findik Uygulama ve Arastirma Merkezi (DÜFAM) Laboratuvarina kurulan model fabrika ile findik üreticileri hasat etmis olduklari findiklari isleyerek katma degeri yüksek ürün haline getirebilecek.

Kurulan model fabrikayi yerinde inceleyen Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Erdogan Biyik ve Meclis Baskani Tanju Acar, model fabrika hakkinda yetkililerden bilgiler aldi.

Model fabrikanin test çalismalarini da inceleyen Erdogan Biyik, bu önemli projede Düzce Üniversitesi ve Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile birlikte çalismaktan dolayi çok mutlu olduklarini söyledi.

DÜFAM Laboratuvarina kurulan model fabrikanin bölgedeki üreticiler için örnek bir uygulama olacagini belirten Biyik, “Dünyanin en önemli findik üreticisi bölgelerinden biri olan Düzce’de bu özel uygulamayi olusturmus olmaktan dolayi çok mutluyuz. Model fabrikada kabuklu findiktan ambalajlanmis son ürüne kadar olan asamalar titizlikle yapilabiliyor. Bu uygulama ile üreticiler kendi islerinin patronu olabilecek ve ülkemize daha fazla katma deger saglayabileceklerdir. Test çalismalari tamamlandiginda insallah önümüzdeki günlerde model fabrikamizin açilisini da gerçeklestirecegiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA