Esenyurt'ta Refüj Ve Kavsaklar Yenileniyor

Esenyurt Belediyesi, ilçede tahribata ugramis refüj ve kavsaklarin boyamasini ve onarimini yaparak sokaklari estetik bir görünüme kavusturuyor.

Esenyurt'ta Refüj Ve Kavsaklar Yenileniyor
Ilçe genelinde yol bakim ve onarim çalismalarina araliksiz devam eden Esenyurt Belediyesi, rotasini Yesilkent Mahallesi, Ahmet Arif Caddesi’ne çevirdi. Belirlenen noktalarda çalismalarini sürdüren belediye, yol bordürü uygulamasi yapmanin yani sira refüjlere de boyama islemi gerçeklestirdi. Esenyurt halkinin rahat ve güvenilir bir sekilde seyahat etmesi ve sokaklari estetik açidan güzel bir görünüme kavusturmak için çalismalari ilçe geneline yaydiklarini ifade eden belediye yetkilileri, bu ve benzer çalismalarin hiz kesmeden devam edecegini belirtti.

“Sürücülerin kavsaklari fark etme durumu artiyor”

Belediye bünyesinde yol planlama ve trafik sefi olarak görev yapan Yakup Mehmetçik, çalismalari ilçe geneline yayacaklarini ifade ederek sunlari söyledi:

“Su an devlet hastanesi kavsaginda, yeni adiyla Yasar Kemal Meydani’ndaki büyük kavsakta bordür boyama çalismasi yapiyoruz. Ayni zamanda sürücülerin saglikli ilerleyebilmesi için refüj boyamalarini da yeniliyoruz. Bu çalismayla bordürler, refüjler ve kavsaklar hem estetik açidan daha güzel bir görünüme kavusuyor hem de trafikteki sürücülerin kavsaklari fark etme durumu artiyor. Bu çalismalarimizi Esenyurt geneline yayarak hizli bir sekilde yollari yenileyecegiz.”
Kaynak: İHA