Esenyurt Belediye Baskani Özer Açiklamasi 'Kres Açmak Hedeflerimiz Arasinda'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri kapsaminda hazirlanan gösteride konusan Esenyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin bütün mahallelerinde kres açacaginin müjdesini verdi. Özer, “Kres açmak bizim hedeflerimiz arasinda. Çünkü çocuklar bizim gelecegimizdir” dedi.

Esenyurt Belediye Baskani Özer Açiklamasi 'Kres Açmak Hedeflerimiz Arasinda'
Esenyurt Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kapsaminda bir dizi etkinlik düzenledi.

Belediye bünyesindeki kreslerde egitim gören çocuklarin birbirinden renkli gösteriler hazirladigi programa Baskan Özer’in yani sira CHP Esenyurt Ilçe Baskani Hüseyin Ergin, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayida vatandas katildi.

Sehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçeklesen programda; Karadeniz halk oyunlari, Kafkas danslari, Trakya yöresinden oyunlar ile halaylara kadar her bölgeden esintiler sunuldu. Oyunlarini sergileyecekleri yörenin kiyafetleri ile sahneye çikan miniklerin performanslari ise izleyicilerden büyük alkis topladi.

“Annelerin mutlu, çocuklarin egitimli olmasi gerekir”

Sahnede yaptigi konusmada Esenyurt’un 43 mahallesinde kres açacagini söyleyen Baskan Özer, “23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayrami’mizin önce çocuklarimiza, sonra gençlerimize, sonra da tüm ulusumuza hayirli, ugurlu olmasini ve güzel bir gelecege vesile olmasini diliyorum. Seçim boyunca bir mottomuz vardi o da; ’Anneler ise, çocuklar krese’ diye. Yerel yönetimler de genel idarenin bir parçasidir. Yani Türkiye’nin iyi olabilmesi için Esenyurt ve diger ilçe ve illerin iyi olmasi lazim. Çünkü Türkiye havada bir kavram degil, bunlarin toplamindan ibarettir. Dolayisiyla Esenyurt’un iyi olabilmesi için de 43 tane mahallesinin iyi olmasi gerekir. O mahallelerin iyi olabilmesi için orada annelerin mutlu, çocuklarin egitimli olmasi gerekir. Çocuklarin böyle olabilmesi için her mahallede bir kresin olmasi gerekir. Bunlar aslinda bir lüks degil, bir lütuf degil. Sosyal devletin, sosyal yerel yönetimin, belediyenin yapmasi gereken hizmetlerdir. Bugüne kadar Esenyurt’ta sadece 10 tane kres açilmis. Bir tanesinin de açilisini ilerleyen günlerde yapacagiz. Ancak evvel emirde ilk ihtiyaç duydugumuz bes yere kres yapilmasi için çalismalara baslayacagiz. Bizim ilk islerimizden birisi bu olacak. Çünkü vaatlerimiz arasinda bu vardi ama bu beste sinirli kalmayacak. Allah’in izniyle, bizim de imkanlarimiz çerçevesinde bütün mahallelerimize kres yapmak hedeflerimiz arasinda. Çünkü çocuklar bizim gelecegimizdir. Onlara sahip çikmamiz lazim” ifadelerini kullandi.

“Yolu kresten geçiyor”

Yerel yönetimlerin vazifelerinden birinin de kres hizmeti oldugunu belirten Özer, “Burada iki üç tane büyük problemimiz var bu baglamda, birincisi kres eksikligi. Bu sorun kadinlarin kalkinma sürecine entegrasyonlu katilimini engelleyen dolayisiyla ülkenin de ilerlemesini olumsuz etkileyen bir unsurdur. Oysa bizim ülkemizin Orta Dogu’daki diger ülkelerden farki laik bir ülke olmasidir. Laiklik kadinin kalkinma sürecine, seçme ve seçilme sürecine, temsiliyet sürecine katilmasini öngören en temel ilkedir. Arap ülkelerinin bu kadar zenginliklerine ragmen kalkinmamis olmalarinin en temel nedeni kadinin kalkinma süreci içerisinde olmamasidir. Kadinin da kalkinma sürecine katilmasinin yollarindan biri kadinin ise giderken aklinin çocugun da kalmamasi gereklidir. Bunun da yolu kresten geçiyor. Onun için yerel yönetimlerin birinci vazifesi kadinlarimiza bu hizmeti sunmaktir. Aslinda çocuklarimiza bu hizmeti yapmak, ülkenin gelecegine bu hizmeti yapmaktir” dedi.

“Çocuklarimizin okuyabilecegi okullar yapmak”

Esenyurt’ta siniflardaki yogunluga da dikkat çekerek yeni okullara ihtiyaç duyuldugunu belirten Özer, “Ikinci büyük sorunumuz ise yine egitimle ilgili. 60 kisilik siniflarda çocuklar egitim görmek için çabaliyor. Bu dogru bir sey degil. Bir egitimci olarak 60 kisilik siniflarda okuyan çocuklarin verimli egitim alamayacagini biliyorum. Benim bir amacim, bir idealim de buradaki bulunan kanat önderleriyle, zenginlerle görüsüp çocuklarimizin okuyabilecegi okullar yapmak. Kendi çocuklarinin gelecegine sahip çikamayanlar kendi ülkelerinin geleceklerini de kuramazlar” seklinde konustu.

“Her seyi el birligiyle yapacagiz”

Esenyurt’un sorunlarini el ele verip hep birlikte çözeceginin altini çizen Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer söyle konustu:

“Bir baska büyük bela ise bagimlilik belasi, uyusturucu belasidir. Ilçe Emniyet Müdürü ve Kaymakamla da bu konuyu görüstüm. Bizim bu belayi derhal buradan söküp atmamiz lazim. Biz isin rehabilitasyonuyla ilgilenecegiz. Onlar önleyici kismiyla ilgilenecek. Ama hepimiz önleyici olabilmesi için toplumu bilinçlendirecegiz. Bununla ilgili toplantilar yapacagiz. Bir baska problemimiz ise kadin cinayetleri. Beni en çok üzen olaylardan bir tanesi. Bunlari da toplumun gündeminden bizim çikarmamiz lazim. Bunu da çikarabilmenin yolu yine egitimden ve bilinçlenmeden geçiyor. Dolayisiyla el ele verecegiz. Bizim Esenyurt’umuza sözümüz var. Bugüne kadar olan olmus ve bu sehir kötü yönetilmis. Bütün bu sorunlari ortadan kaldirabilmek için el ele verecegiz. Kadinlarimizla ilgili, gençlerimizle ilgili, emeklilerimizle ilgili, dezavantajli gruplarimizla ilgili, yoksullarimizla ilgili elimizden gelen her seyi birlikte yapacagiz. Halkçi bir belediyeyi insa edecegiz.”
Kaynak: İHA