Dicle Elektrik Çalisanlarina Uzun Namlulu Silahlarla Saldiranlardan 4'Ü Serbest Birakildi

Dicle Elektrik Sirnak Il Müdürlügü’ne bagli 2 kisilik ekibi Idil’e bagli Okçu köyünde kaçak kontrolü yaparken engelleyerek rehin alan, üzerlerine kursun sikan ve darp ederek yaralayan saldirganlarin yakalanabilmesi amaciyla jandarma tarafindan yapilan sorusturma kapsaminda 12 kisi gözaltina alindi. Saniklardan 4’ü ise sevk edildikleri savcilikta ifadeleri alindiktan sonra serbest birakildi.

Önceki gün Okçu köyüne kaçak kontrolü için giden Dicle Elektrik ekibi, geçici köy korucusu oldugu ileri sürülen bir kisi tarafindan engellenerek rehin alindi. Ardindan bu sahsin haber vermesi üzerine toplanan 30 kadar kisi, ekipteki 2 görevliyi silah dipçikleri, sopa, tekme ve yumruklarla darp etmeye basladi.

Saldiridan kurtulmak için kaçmak isteyen bir çalisana silahla ates açilirken, digerinin ise darp sonucu burnu kirildi. Yarali olarak kurtulan 2 Dicle Elektrik çalisani Idil Devlet Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alinirken sirket avukatlari saldirganlar hakkinda Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulundu.

Savciliga sevk edilen 4 saldirgan ifade sonrasi serbest kaldi

Bunun üzerine Idil Ilçe Jandarma Komutanligi tarafindan baslatilan sorusturma kapsaminda saldiriyi gerçeklestirdikleri ileri sürülenlerden 12 kisi gözaltina alindi. Kimlik tespitleri gerçeklestirilen 12 kisiden aralarinda Kalesinkof silahiyla görevlileri rehin alan sahsin da bulundugu 4 kisi teshis edildi. Teshis edilen 4 sanik, gerekli islemlerin ardindan savciliga sevk edildi. Ifadeleri alinan saniklar daha sonra serbest birakildi.

“Elektrik hirsizligi ile mücadeleye devam edecegiz”

Serbest birakilma karari sonrasi görüslerini paylasan Dicle Elektrik yetkilileri, “Çalisma arkadaslarimiz gece gündüz, kesintisiz elektrik hizmeti saglamak için bazen yogun kar yagisi bazen de yogun günes altinda görev yapmaya devam ediyor. Görevi, borcunu ödeyen abonelerin hukukunu korumak adina kaçak tespiti yapmak olan çalisma arkadaslarimiz ise zaman zaman hayatlarini tehlikeye atabilecek durumlarla karsi karsiya kaliyor. Silahla rehin alinan ve siddet gören çalisma arkadaslarimiza bir kez daha geçmis olsun diliyor, hukuk mücadelesinde ve tedavi süreçlerinde daima yanlarinda olacagimizi bir kez daha yineliyoruz. Bu türden yildirma maksatli eylemlere karsin, elektrik hirsizliginin her türlüsü ile mücadeleye devam edecegimizi de bu vesileyle bir kez daha hatirlatiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA