Çankiri'da Firtinanin Bilançosu Açiklamasi 78 Olay Meydana Geldi, 6 Kisi Yaralandi

Çankiri Valiliginden yapilan açiklamada, siddetli firtina nedeniyle 78 olay meydana geldigi ve 6 kisinin yaralandigi kaydedildi.

Çankiri'da Firtinanin Bilançosu Açiklamasi 78 Olay Meydana Geldi, 6 Kisi Yaralandi
Çankiri Valiligi, gün içerisinde etkili olan firtinanin bilançosunu açikladi.

Açiklamada, 78 olayin meydana geldigi ve vakalarin 65’i çati uçmasi, 5’i agaç devrilmesi, 5 ahirin zarar gördügü 3 cami minaresinin yikildigi ve 6 vatandasin yaralandigi yer aldi.

“78 olay 6 yarali”

Çankiri Valiliginden yapilan açiklamada, “20 Nisan 2024 tarihinde Çankiri ilinde meydana gelen firtina, tayfun, hortum sonucu Çankiri 112 Acil Çagri Merkezi’ne gelen ihbarlar neticesinde Çankiri AFAD’a toplam 78 vaka bildirilmistir. Bu vakalar, 65 çati uçmasi, 5 agaç devrilmesi, 5 ahir zarar gördü, 3 cami minaresi yikildi. Il genelinde 6 vatandasimiz yaralanmis olup, hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamaktadir. Il Merkezi’nde bulunan Bademlik Camii’nin bir minaresi yikilmistir. Ayni camiinin diger minaresinin çevresinde bulunan binalar tahliye edilmis ve bu binalarda bulunan vatandaslarimiz konaklama ve beslenme ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaci ile ilimizde bulunan uygun otellere yönlendirilmistir. Il genelinde 4 okul, 2 kamu binasinda çati hasari meydana gelmistir. 3 okulda sorun olmamakla beraber, Ilgaz ilçesinde bulunan okulda tadilatin 1 hafta sürecegi öngörülmüstür. Bahsi geçen okulda ögrenim gören ögrencilerin egitim-ögretim süreçlerinin aksamamasina yönelik planlama yapilmistir. Firtinaya bagli olarak yasanan elektrik kesintileri sonrasi bakim onarim çalismalari baslamis olup, saat 20.00 itibariyla tüm abonelere elektrik verilmistir. GSM operatörlerinde herhangi bir ariza meydana gelmemis olup abonelerin yogun telefon görüsmeleri sonucu meydana gelen trafik yogunluguna bagli olarak erisim hizinda zaman zaman yavaslamalar gerçeklesmistir. Yollarda meydana gelen hasarlar (Kaldirim tasi, parke vb.) ilgili Belediyelerin yaptigi çalismalar sonucu onarilmistir. Mevcut olay Seviye 1 kapsaminda degerlendirilmis olup, AFAD, Defterdarlik, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ekipleri alinan ihbarlar dogrultusunda Hasar Tespit ve Zarar Tespit Çalismalarina baslanilmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA