Av. Vural Açiklamasi ''Süreç Iddia Dahi Olsa Delillerin Toplanmasi Gerekir''

Elazig’da bir lisede 9 kiz ögrenciyi taciz ettigi iddiasiyla adliyeye sevk edilen okul müdürü tutuklandi. Avukat Eda Vural, sürecin iddia dahi olsa delillerin toplanmasi açisindan tutuklamanin tedbiren yapilmasi kanaatinde olduklarini, yargi makaminin da kendileri ile ayni kanaatte oldugunu söyledi.

Av. Vural Açiklamasi ''Süreç Iddia Dahi Olsa Delillerin Toplanmasi Gerekir''
Olay, Elazig’da bir lisede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir kiz çocugu CIMER’e sikayette bulunarak okul müdürü G.C.’nin kendisini taciz ettigini ileri sürdü. Sorusturma baslatilirken, olayin duyulmasiyla 7 ögrenci daha sikayette bulunarak okul müdürünün kendilerini taciz ettigini iddia etti. 28 Martta gözaltina alinan G.C., bir gün sonra çikarildigi nöbetçi mahkeme tarafindan adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Olayla ilgili sorusturma sürerken son olarak bir kizin daha sikayetçi olmasi üzerine G.C., yeniden ifadesi alinmak üzere polis tarafindan gözaltina alinarak adliyeye sevk edildi. Okul müdürü, çikarildigi Elazig 1. Sulh Ceza Hakimligi tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9 ögrenci sikayette bulundu

Davaya müdahil olan Avukat Eda Vural, 8 ögrenci ile baslayan sürecin 9’uncu ögrencisinin sikayeti ile birlikte devam ettigini söyledi.

Av. Vural, ’’9’uncu ögrencinin sikayetinin ardindan savcilik makami harekete geçti. Süpheliyi tutuklama talebi ile Elazig 1. Sulh Ceza Hakimligine sevk etti ve süpheli tutuklandi. Karari dogru ve yerinde bir karar olarak degerlendiriyorum. Bu süreç iddia dahi olsa delillerin toplanmasi gerekir, delillerin toplanmasinin da saglikli bir sekilde yürütülmesi için tutuklamanin tedbiren yapilmasi gerektiginin kanaatindeydik. Yargi makamlarinin da bizle ayni kanaatte oldugu için mutluyuz. Idari sorusturma baslatildi diye biliyorum. Idariyi sorusturmaya iliskin herhangi bir karar verilmedi diye bilgimiz var, onunla ilgili de en kisa sürede karar verilecegini düsünüyorum açikçasi’’ dedi.

Kaynak: İHA