Aksaray'da Firtina Ve Toz Bulutu Etkili Oluyor

Aksaray’da firtina sehir merkezi ve karayollarinda etkili oluyor. Firtinanin etkisiyle posetler havada uçusurken, karayollarinda yer yer toz bulutlari olusuyor, agaçlar savruluyor.

Aksaray'da Firtina Ve Toz Bulutu Etkili Oluyor
Aksaray’da hafta sonu baslamasi beklenen firtina sehir merkezinde ve karayollarinda etkili oluyor. Hafta içi Meteoroloji Bölge Müdürlügü tarafindan yayinlanan hava durumu tahmin raporu ile beklenen firtina sabah saatlerinde basladi.

Ögle saatlerinde siddetini artiran firtinanin hizi saatte 75-80 kilometreye ulasirken, Aksaray Valiligi sehirde firtinadan dolayi olusabilecek durumlara karsi önlem alindigini duyurdu. Karayollari ve köy yollarinda firtina nedeniyle toz bulutu kendini gösterirken, sehir merkezinde bayraklarin firtinanin etkisiyle yirtilma derecesine kadar geldigi görüldü.

Firtina nedeniyle agaçlarin savruldugu anlar kameraya yansirken sehir genelinde posetler ve çesitli hafif malzemeler havada uçustu. Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü ve Aksaray Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü de vatandaslarin sehir merkezi ve karayollarinda firtinadan dolayi karsilasacaklari durumlar için ekiplerin hazir oldugunu duyurdu. Firtinanin, gece etkisini yitirmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA