17 Ülkeden Ithalatçilarla Yeni Isbirliklerine Imza

Türk Dogal Tas sektörü, 17 ülkeden ithalatçilarla yeni isbirliklerine imza atarak, 500’e yakin ikili is görüsmesi gerçeklestirildi.

17 Ülkeden Ithalatçilarla Yeni Isbirliklerine Imza
Ege Maden Ihracatçilari Birligi, Bati Akdeniz Ihracatçi Birlikleri Ticaret Bakanligi koordinasyonunda 17-18 Nisan 2024 tarihlerinde Marble Izmir Uluslararasi Dogal Tas ve Teknolojileri Fuari ile es zamanli olarak organize ettigi Dogal Tas Alim Heyeti’nde 500’e yakin ikili is görüsmesi gerçeklestirildi.

Ege Maden Ihracatçilari Birligi Baskani Ibrahim Alimoglu, "Maden sektörü olarak 2023 yilinda 5,7 milyar dolar ihracat gerçeklestirdik. Ihracatimizin üçte birine denk gelen 1,9 milyar dolarlik bölümü dogal tas ihracati olarak gerçeklesti. Ege Maden Ihracatçilari Birligi olarak ise üyelerimizle 1,06 milyar dolar maden ihracati yaptik. Birligimiz ihracatinin yaridan fazlasini dogal tas olusturdu. EMIB olarak amacimiz 2024 yilinda ihracatimizi 1 milyar 250 milyon dolara tasimak" dedi.

Baskan Alimoglu, "Marble Alim Heyeti Organizasyonumuza katilan 17 ülkeye Azerbaycan, Bahreyn, Birlesik Arap Emirlikleri, Endonezya, Fas, Fransa, Güney Kore, Ispanya, Italya, Katar, Kuveyt, Misir, Nijerya, Özbekistan, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan’a 2023 yilinda yaklasik 400 milyon dolar dogal tas ihracati gerçeklestirdik. Iki gün boyunca 17 ülkeden gelen 40 yabanci firma 44 ihracatçi firmamiz ile 500’e yakin ikili is görüsmesi yapti. Bu 17 ülkeye ihracatimizi 500 milyon dolara çikarmayi hedefliyoruz. Basarili bir fuar geçiriyoruz. Yil sonunda dogal tas ihracat rakamlarimiza da yansiyacaktir" diye konustu.

Kaynak: İHA