Sosyal Medyadaki 'Para Sayma' Görüntülerine Iliskin 11 Süpheli Daha Ifadeye Çagrildi

CHP Istanbul Il Baskanligi’nda çekildigi öne sürülen ’para sayma’ görüntülerine iliskin sorusturma çerçevesinde 11 kisi daha ’süpheli’ sifatiyla Savciliga ifade vermeye çagrildi. Ayrica CHP Istanbul Il Baskanligina yazi yazilarak bagis kampanyasi kapsaminda ne kadar para toplandigi, bu paralarin kim tarafindan ne kadar ve hangi sekilde bagislandiginin tespiti için belgelerin gönderilmesi talep edildi.

Sosyal medyada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Istanbul Il Baskanligi’nda çekildigi öne sürülen ‘para sayma’ görüntülerine iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca maddi gerçegin ortaya çikarilmasi, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadiginin tespiti için re’sen sorusturma baslatilmisti. Sorusturma çerçevesinde aralarinda CHP eski Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Spor Kulübü Baskani Fatih Keles, CHP eski Istanbul Il Baskan Yardimcisi Özgür Nas, söz konusu binayi sattigi öne sürülen Ali Riza Braka, Imamoglu Insaat Genel Müdürü Tuncay Yilmaz, Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, Sisli Belediye Baskani Muammer Keskin ve CHP Meclis Üyesi Turgay Özcan’in da aralarinda bulundugu 14 kisi ‘süpheli’ sifatiyla Savciliga ifade vermisti.

11 kisi daha ifade verecek

Sorusturma çerçevesinde eski Maltepe Belediye Meclis Üyesi Ercan Konak, is insani Hüseyin Kalkan, avukat Vedat Ali Aydin, eski Sisli Belediyesi Meclis Üyesi Seval Adali, avukat Ergün Özer, Serdar Özkan, Kemal Tastan, Ibrahim Emek, Dogan Kiliç, Ahmet Özdemir ile Filiz Polat’in ifadesinin alinacagi ögrenildi.

CHP Istanbul Il Baskanligi’na yazi yazilacak

Öte yandan CHP Istanbul Il Baskanligina yazi yazilarak, söz konusu binanin hangi tarihte ve kimden ne kadar bedelle satin alindigina iliskin belge ve binanin satin alinmasinda kullanilan paranin nereden, nasil temin edinildigi ile paranin saticiya hangi yolla ödendigine iliskin belge ya da makbuzlarin savciliga gönderilmesi de istendi. Ayrica, binanin satin alim sürecinde baslatildigi ifade edilen ’bir tugla da sen koy’ bagis kampanyasi kapsaminda ne kadar para toplandigi, bu paralarin kim tarafindan ne kadar ve hangi sekilde bagislandigi ile bagis paralarinin binanin satin alinma sürecinde kullanilip kullanilmadiginin tespiti için söz konusu süreçlere iliskin belge veya makbuzlarin da gönderilmesi talep edildi.
Kaynak: İHA