Mugla'da Insaatta Çelik Kalip Isçilerin Üzerine Düstü Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali

Mugla’nin Marmaris ilçesinde özel bir kuruma ait sosyal tesis insaatinda kullanilan çelik kalibin isçilerin üzerine düsmesi sonucu 1 isçi hayatini kaybederken, 1 isçi de yaralandi.

Mugla'da Insaatta Çelik Kalip Isçilerin Üzerine Düstü Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali
Kaza, aksam saatlerinde Içmeler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, özel bir kuruma ait olan sosyal tesis insaatinda kolona dayali çelik kalip rüzgarin da etkisi ile isçilerin üzerine düstü. Yasanan is kazasinda isçilerden Ismail Tepebasi (34) ve Y.G. (33) çelik kalibin altinda kaldi. Bölgeye jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Saglik ekipleri Ismail Tepebasi’nin hayatini kaybettigini tespit ederken, yarali isçi Y.G. ise ambulansla hastaneye kaldirildi. Olay sonrasi Marmaris Cumhuriyet Savciligi tarafindan baslatilan sorusturma çerçevesinde santiye sefi ile yüklenici firma sorumlusunun gözaltina alindigi ögrenildi.

Santiyedeki isçiler yasanan kazayi alkislarla protesto etti. Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldi. Baskan Ünlü, gerekli incelemelerin ardindan yetkililerin açiklama yapacagini aktardi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA