Bitlis Valiligi Ve EGM'den 'Bombaci Mülayim' Açiklamasi

BITLIS – Bitlis Valiligi ve Emniyet Genel Müdürlügü (EGM), ’BombacMülayim01’ kullanici ismiyle sosyal medyada paylasim yapan polis memuruyla ilgili bir açiklama yayinladi.

Bitlis Valiligi Ve EGM'den 'Bombaci Mülayim' Açiklamasi
Bitlis Valiliginden yapilan açiklamada, 13 Nisan 2024 tarihinde sosyal medya platform X (twitter) üzerinden ’BombacMülayim01’ isimli kullanici tarafindan ’Bitlis Emniyet Müdürünün terörle mücadele kapsaminda yürüttügü faaliyetleri, emniyet hizmetlerine tahsis edilen sivil araci ve polis memuru olan esinin görev yerini bildirerek hedef haline getiren paylasimlarda bulundugu’nun tespit edildigi belirtildi. Açiklamada, “Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar neticesinde, hesabin kullanicisinin Trabzon Emniyet Müdürlügü Koruma Sube Müdürlügünde görevli Polis Memuru V.K. oldugu belirlenmistir.

Bitlis Cumhuriyet Bassavciliginca verilen talimat dogrultusunda adi geçen sahis, 15 Nisan 2024 tarihinde ikamet ettigi Trabzon ilinde yakalanmistir. Sahis; Terörle Mücadele Kanunu’nun 6. maddesi (terörle mücadele eden personeli hedef göstermek) ve Türk Ceza Kanunu’nun 136. maddesi (kisisel verileri hukuka aykin olarak baskasina vermek, yaymak ve ele geçirmek) kapsaminda gözaltina alinmistir. Sahsin üzerinde ve ikametinde yapilan aramalarda çok sayida dijital malzemeye el konulmus; sahis gerekli adli islemler için görevli memurlarin nezaretinde ilimize getirilmistir. Sahsin el konulan dijital materyalleri üzerinde yapilan incelemelerde, kisiye özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklasik 3 bin evrakin arsivlendigi görülmüstür. Yürütülen sorusturmada sahsin hukuki yardim adi altinda menfaat temin ettigi, kendisine para aktariminda bulunan birçok magdur oldugu tespit edilmistir. Ayrica yapilan incelemelerde adi geçen sahsa ilimizle ilgili asilsiz bilgi aktardiklari tespit edilen Bitlis ilinde görevli polis memurlar S.B. ve O.Z., 16 Nisan 2024 tarihinde gözaltina alinarak sorusturma islemleri adli makamlarca devam etmektedir” denildi.

Emniyet Genel Müdürlügünden yapilan açiklamada ise sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinden ’Bombaci Mülayim01’ isimli kullaniciyla ilgili Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan tahkikatlar neticesinde, hesabin kullanicisinin Trabzon Emniyet Müdürlügü Koruma Sube Müdürlügünde görevli polis memuru V.K. oldugunun tespit edildigi belirtilerek, söyle denildi:

“Söz konusu sahisla ilgili yapilan incelemelerde; 21 Mayis 2022 tarihinde E.F.O. isimli sahis tarafindan Trabzon Emniyet Müdürlügü’ne ihbar yapildigi; yapilan ihbarda V.K. isimli sahsin kendisine sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaretlerde bulundugu, kendisine ait yöneticilik yaptigi sayfayi santaj yoluyla almaya çalistigi, ayrica B.M. isimli sahis tarafindan CIMER’e yapilan ihbarda, V.K. isimli sahsin kendisine sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaretlerde bulundugu, kisisel bilgilerini, fotograf ve telefon numarasini paylastigi, sosyal medya üzerinden küfür ederek siyaset yaptigi iddia edilmis; iddialar üzerine söz konusu sahisla ilgili disiplin sorusturmasi baslatildigi, ayrica V.K. isimli sahis ile ilgili devam eden 6 adet sorusturma dosyasi bulunmaktadir. Bu sorusturma dosyalarinin 4’ünün içerik olarak benzer mahiyette, ‘Meslegin onur ve sayginligini zedeleyici ek görevleri, idareyi ve amirlerini elestiri sinirlarini asan’ paylasimlar oldugu, bu nedenle dosyalarin Il Polis Disiplin Kurulunca Meslekten Çikarma kanaati belirtilerek EGM Hukuk Müsavirligine onaylanmak üzere gönderildigi, diger 2 dosyanin ise halen polis basmüfettislerince sorusturma asamasinin devam ettigi anlasilmistir. Sahsin el konulan dijital materyalleri üzerinde yapilan incelemelerde gizli, kisiye özel ve çok gizli ibareli yaklasik 3 bin evrakin arsivlendigi, ayrica birçok iletisim uygulamalarinda olusturulmus olan gruplar üzerinden kendisine ülke genelinde birçok yer hakkinda asli bulunmayan bilgilerin gönderildigi ve kendisinin de gönderilen bu bilgilerin dogrulugunu arastirmadan sosyal medya hesaplarinda paylastigi tespit edilmistir. Yürütülen sorusturmada sahsin hukuki yardim adi altinda menfaat temin ettigi tespit edilmis, kendisine para aktariminda bulunan birçok magdur oldugu tespit edilmistir. 29 Mart 2024 tarihli Emniyet Genel Müdürlügü Yüksek Disiplin Kurulu’nca V.K. hakkinda; ‘Meslegin onur ve sayginligini zedeleyici veya amir ya da üstlerinin eylem ve islemlerini olumsuz yönde elestirici nitelikte tek basina veya topluca bildiri dagitmak ya da basin, haber ajanslari, radyo ve televizyon kurumlari ve diger iletisim kanallari vasitasiyla kamuoyuna yönelik bilgi, yazi ve demeç vermek’ suçundan ‘Meslekten Çikarma’ disiplin cezasi ile; ayrica yapmis oldugu diger paylasimlar nedeniyle ‘Göreve çikilmamasi için propaganda yapmak, kiskirtmak, zorlamak, karar alinmasini saglamak, alinan bu karara katilmak veya karar uyarinca göreve çikmamak’ fiilini isledigi sübuta erdiginden 2. kez ‘Meslekten Çikarma’ disiplin cezasi karari verilmistir. Emniyet Teskilatimizda görevli 350 bin personelimiz, yilin 365 günü gece gündüz demeden görev sorumlulugu bilinciyle canla basla çalismaya devam etmektedir. 179. yillik sanli bir maziye sahip Emniyet Teskilatimizda, hukuk ve disiplin kurallarimiz islemeye devam edecektir.”
Kaynak: İHA