Benzersiz Kelebekler'e Ziyaretçi Akini

Bursa Multipl Skleroz Dernegi tarafindan Ördekli Kültür Merkezi’nde açilan Benzersiz Kelebekler Sergisi ilk günden ziyaretçi akinina ugradi.

Benzersiz Kelebekler'e Ziyaretçi Akini
Prof. Dr. Ömer Faruk Turan önderliginde 1998 yilinda kurulan Bursa Multipl Skleroz Dernegi tarafindan “Iki farkli sergi, tek farkindalik: Multipl Skleroz” projesi gerçeklestirildi.

Proje çerçevesinde 13-19 Nisan tarihleri arasinda Ördekli Kültür Merkezi’nde açilan sergide birçok eser ziyaretçiler ile bulustu.

Proje fikri, MS farkindaligina gönül vermis grafik tasarim ögretmeni Gökay Yavuz ve MS alaninda çalismalar yapan Nöroloji uzmani Dr. Ali Özhan Sivaci’nin bir araya gelmesi ile gelistirilirken görsel sanatlar ögretmeni Sidika Uyar ve Doç. Dr. Meral Seferoglu’nun ekibe katilimi ardindan büyük bir özveri ve çaba ile hayata geçirildi. Sergilenen eserler Bursa MS Dernegi ve Gelisi Güzel Sanatlar Kültür ve Sanat Dernegi üyelerinin ortak organizasyonu ile bu hastalikla mücadelenin birer paydasi olan MS’li bireyler, yakinlari, hekimleri, hemsireleri ve gönüllü aktivistler “kelebek kanadi boyama etkinligi” ile bir araya getirildi.

Kelebeklerin hassas canlilar olduklari için MS hastaligi ile özlestirildigini ifade eden Bursa Multipl Skleroz Dernegi Sekreteri Sevinç Cosar, “Bugünkü sergimiz ile alakali tüm MS hastalari sergimize gönül vererek mümkün oldugu kadar çaba göstererek kelebekleri boyadi. Ekip olarak isbirligi yapiyoruz. Bu da birbirimize karsi kenetlenmemize kolaylik sagliyor. Bir çogu hastalarimizin el emegi, degerli ressamlarimizin bize her konuda yardimci olmasiyla gerçeklestirildi.

Kelebekler hassas olduklari için MS rahatsizligi ile özlestirdik. MS hastalari olarak her gün farkli bir sekilde kalkiyoruz. Bir gün çok iyi ertesi gün çok kötü olabiliyoruz. Ördekli Kültür Merkezinde sergimiz 1 hafta boyunca ziyaretlere açik olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA