Sirbistan'da Yakalanan Kardes Katili, Getirildigi Izmir'de Tutuklandi

Izmir’de öz kardesini öldürdükten sonra Sirbistan’a kaçan ve Interpol’ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimani’nda yakalan cinayet zanlisi, Sirbistan’a giden Izmir polisi tarafindan havayolu ile Türkiye’ye getirilmesinin ardindan Izmir’de çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Sirbistan'da Yakalanan Kardes Katili, Getirildigi Izmir'de Tutuklandi
Olay, geçtigimiz cumartesi günü saat 13.00 siralarinda Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kendi arazisine ot toplamaya giden bir vatandas, agacin altinda erkek cesedi gördü. Cesedi gördükten sonra durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerinin yaptigi incelemeler sonucu cesedin 19 yasindaki Eyüp Çelik’e ait oldugu tespit edildi. Izmir Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Cinayet Büro Amirligi, Istihbarat Sube Müdürlügü ve Urla Ilçe Emniyet Müdürlügünün koordineli çalismalari sonucunda, Çelik’i öz abisi Erol Çelik’in (32) öldürdügünü tespit etti.

Sirbistan havalimaninda yakalandi

Ayrica süphelinin yakalanmasina yönelik yapilan çalismalarda ise Izmir Adnan Menderes Havalimani Sube Müdürlügünce ayni gün saat 16.10 kalkisli Sirbistan Belgrad Nikola Tesla Havalimanina 17.15 varisli uçaga binmis oldugu, uçagin Sirbistan’a inisine yaklasik yarim saat oldugu anlasildi. Olayin üzerine Emniyet Genel Müdürlügü Asayis Daire Baskani, Interpol-Europol Daire Baskani ve Dis Iliskiler Daire Baskani arasinda hizli bir iletisim agi kuruldu ve Sirbistan makamlariyla ilgili daire baskanlari iletisime geçerek süphelinin Sirbistan ve Interpol polislerince uçaktan indigi esnada Belgrad Nikola Tesla Havalimaninda muhafaza altina alinmasi saglandi.

Izmir polisi Türkiye’ye getirdi

Urla Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde ise süpheli Erol Çelik için kirmizi bülten karari çikarildi. Türkiye’den hareket eden Izmir Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi görevlileri, Sirbistan ülkesine intikal ederek muhafaza altina alinan süpheliyi Türkiye’ye havayolu ile getirdi.

Aralarindaki husumetten dolayi kardesini öldürmüs

Cinayet süphelisi Erol Çelik’in sorgusunda suçunu kabul ederek kardesi ile aralarindaki husumetten dolayi olayi gerçeklestirdigini söyledigi ögrenildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan Urla Adliyesine sevk edilen zanli, çikarildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA