Israil Saldirilarinda 7 Ekim'den Bu Yana 10 Binden Fazla Kadin Öldü

Birlesmis Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Esitligi ve Kadinin Güçlendirilmesi Birimi, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinda 7 Ekim’den bu yana 10 binden fazla kadinin hayatini kaybettigini belirterek, hayatini kaybeden kadinlarin 6 bininin arkalarinda 19 bin yetim çocuk biraktigi ifade edildi.

Israil Saldirilarinda 7 Ekim'den Bu Yana 10 Binden Fazla Kadin Öldü
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 193 gündür devam ediyor. BM Toplumsal Cinsiyet Esitligi ve Kadinin Güçlendirilmesi Birimi, Gazze Seridi’ndeki kadinlar hakkinda yeni rapor yayinladi. Raporda, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinda 7 Ekim’den bu yana 10 binden fazla kadinin hayatini kaybettigini belirterek, hayatini kaybeden kadinlarin 6 bininin arkalarinda 19 bin yetim çocuk biraktigi ifade edildi.

Söz konusu savasin "kadinlara yönelik bir savas olmaya devam ettigi" vurgulanan raporda, hayatta kalan kadinlarin yerlerinden edildigi, dul kaldigi ve açlikla karsi karsiya oldugu belirtildi.

Raporda, Gazze’de 1 milyondan fazla kadin ve kiz çocugunun "neredeyse hiç yiyeceginin olmadigi, güvenli suya, tuvaletlere ya da hijyenik pedlere erisiminin olmadigi” belirtilerek, insanlik disi yasam sartlarinda mücadele verdikleri aktarildi.

Israil saldirilarinda Gazze Seridi’nde bugüne kadar 33 bin 843 kisi hayatini kaybetti, 76 bin 575 kisi de yaralandi.
Kaynak: İHA