Gürcistan'da 'Yabanci Etkinin Seffafligi' Yasa Tasarisi Protestosuna Polis Müdahalesi Açiklamasi 11 Gözalti

Gürcistan’da "Yabanci Etkinin Seffafligi" yasa tasarisina yönelik devam eden protestolara polis göz yasartici gaz ve copla müdahale ederek, 11 kisiyi gözaltina aldi.

Gürcistan’da ifade özgürlügünü kisitlayacagi ve sivil toplum kuruluslarini bastiracagi gerekçesiyle geçtigimiz yil büyük tepki çeken "Yabanci Etkinin Seffafligi" yasa tasarisina yönelik protestolar devam ediyor. Göstericiler, bir kez daha baskent Tiflis’teki parlamento binasi önünde toplanarak, söz konusu yasa tasarisinin yeniden parlamentoya sunulmasina ve müzakere edilmesine tepki gösterdi. Göstericiler, "Rus yasasina hayir", "Rusya’ya hayir" ve "Yasasin Gürcistan" seklinde sloganlar atti.

Göstericilere yapilan uyarilarin ardindan polis ve göstericiler arasinda arbeden çikti. Polis, protestoculari parlamentoda uzaklastirmak için göz yasartici gaz ve cop kullandi. Göstericiler, ise polise tas ve sise gibi nesneler atarak karsilik verdi.

Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, çikan arbede de 1 kisinin yaralandigi belirtilerek, 11 kisinin ise gözaltina alindigi aktarildi.

"Rusya’nin istikrarsizlastirma stratejisi"

Gürcistan Cumhurbaskani Salome Zurabisvili, yaptigi açiklamada, yasa tasarisina yönelik tepkilere destek vererek, "Tiflis’te Rus yasasina karsi kitlesel protestolarin ikinci günü. Hükümetin halkin iradesine ve taraflarin itirazlarina ragmen bu yasayi kabul etmedeki israri dogrudan bir provokasyondur, Rusya’nin istikrarsizlastirma stratejisidir" dedi.

Gürcistan Parlamentosu söz konusu yasanin müzakereleri yarin parlamentoda devam edecek. Dün, düzenlenen protestolar sirasinda 14 gösterici gözaltina alinmis, 1 polis ise yaralanmisti.
Kaynak: İHA