Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ögretmen Atamalari Fazla Uzamayacak Yakinda Bir Miktar Atama Yapacagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Ögretmen atamalari fazla uzamayacak yakinda bir miktar atama yapacagiz" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in basin mensuplari ile sohbet gerçeklestirdi. Tanzanya Cumhurbaskaninin Türkiye’ye gelecegini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "Tanzanya, Afrika’nin önemli bir ülkesi. Bu nedenle onun Türkiye’ye gelisi çok çok önemli. Onlarla atacagimiz adimlar diplomatik konularin yaninda yatirimlar açisindan da önemli firsatlari barindiriyor "dedi.



"Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farkli bir zemine oturtacagiz"

Önümüzdeki günlerde gerçeklestirecegi Bagdat ziyareti ile ilgili degerlendirmede bulunan Cumhurbaskani Erdogan, "Özellikle Irak tarafi bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farkli bir zemine oturtacagiz. Ziyaretimizin gündem basliklarinin en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazi talepleri oldu, bu konulari çalisiyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacagiz. Onlar da zaten bu isi çözelim istiyorlar. Adimlarimizi bu istikamette atacagiz. Bir de Türkiye’ye dogalgaz ve petrol akisi konulari var onlari da ele almanin gayreti içerisinde olacagiz. Bagdat ziyaretimizin ardindan dönüste Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüsmeler yapabiliriz. Arkadaslarimiz bu konu ile ilgili çalismalarini sürdürüyor" açiklamasini yapti.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in ziyareti ile ilgili tarihin henüz netlesemedigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, "Sayin Putin ile sik sik telefon görüsmeleri gerçeklestiriyoruz. Türkiye ziyareti ile ilgili henüz tarih netlesmedi. Bu konu da inaniyorum ki en kisa sürede netlesecektir" ifadelerini kullandi.

"CHP’nin Genel Baskani Sayin Özel’e kapimiz açik"

Cumhurbaskani Erdogan, CHP Genel Baskani Özgür Özel’in randevu istedigi ile ilgili, "CHP’nin Genel Baskani Sayin Özel’e kapimiz açik. Ele alacagimiz konu basliklarimiz çok, ziyarete geldikleri anda oturur konusuruz" ifadelerini kullandi.

Ögretmen atamalarinin fazla uzamayacagini açiklayan Erdogan, "Yakinda bir miktar atama yapacagiz. Ancak simdi rakam vermek dogru olmaz Milli Egitim Bakanimiz konuyu çalisiyor" dedi.

Kaynak: İHA