Rust Filmi Setindeki Kazaya Iliskin Ilk Hüküm Verildi

ABD’li ünlü aktör Alec Baldwin’in 2021’de yanlislikla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i vurarak ölümüne neden oldugu Rust filmi setindeki silah ve mühimmattan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed, 18 ay hapis cezasina çarptirildi. Gutierrez-Reed, davada ilk hüküm giyen kisi oldu.

ABD’li ünlü aktör Alec Baldwin’in 2021’de yanlislikla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i vurarak ölümüne neden oldugu Rust filmi setindeki kazaya iliskin ilk hüküm açiklandi. Film setindeki silah ve mühimmattan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed, geçtigimiz ay “kasitsiz adam öldürmekten” suçlu bulunmasinin ardindan 18 ay hapis cezasina çarptirildi. Gutierrez-Reed, söz konusu davada hüküm giyen ilk kisi oldu.

Savcilar, durusmada Gutierrez-Reed’in defalarca güvenlik protokolünü ihlal ettigini ve görevlerini yerine getirirken tedbirsiz davranarak Hutchins’in ölümüne yol açtigini savundu. Gutierrez-Reed’in avukati, film seti yönetimi ve diger ekip üyelerinin güvenlik konusundaki basarisizliklarindan dolayi Gutierrez-Reed’in günah keçisi ilan edildigini öne sürdü. Gutierrez-Reed, durusmada ifade vermedi.

Savcilar, "eylemlerinin sorumlulugunu tamamen kabul etmedigini" öne sürerek, Gutierrez-Reed’in azami hapis cezasina çarptirilmasini talep etmisti. Gutierrez-Reed’in avukati ise müvekkilinin herhangi bir sabika geçmisi olmadigini ileri sürerek, sartli tahliye ile serbest birakilmasini istemisti.

Baldwin’in temmuzda hakim karsisina çikmasi bekleniyor

Kasitsiz adam öldürmekten de suçlanan Baldwin’in ise temmuz ayinda hakim karsisina çikmasi bekleniyor. Hakkindaki suçlamayi kabul etmeyen Baldwin, silahin tetigini kendisinin çekmedigini ileri sürmüstü.

Hutchins’in ailesi ile anlasma yoluna gidilmisti

Ekim 2022’de Hutchins’in esi Matthew Hutchins’in haklarinda açtigi davanin ardindan Baldwin ve filmin yapim sirketi, Hutchins’in ailesiyle kamuoyuna açiklanmayan bir meblag üzerinde anlasmaya varmisti. Dünyanin gündemine oturan set kazasinin ardindan Rust filminin yapimina Matthew Hutchins’in yapimci olarak katilmasiyla bu yil devam etmesi planlaniyordu.

Silahta gerçek mermi oldugu ortaya çikmisti

Setteki ölümlü kazadan sonra ifade veren Baldwin, silahi kendisine yardimci yönetmen Halls’un verdigini ve silahin "güvenli" oldugunu söyledigini belirtmisti. Yardimci yönetmen Halls ise ifadesinde silahin içinde "gerçek mermi" oldugunu bilmedigini söylemisti. Böylelikle Baldwin’in elindeki silahta gerçek mermi oldugu ortaya çikmisti.
Kaynak: İHA