Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'Sonraki Tepkimiz Daha Sert, Yikici Ve Kapsamli Olacaktir'

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron ile gerçeklestirdigi telefon görüsmesinde, Israil’in Iran’a muhtemel misillemesine iliskin uyarida bulunarak, "Sonraki tepkimiz daha sert, yikici ve kapsamli olacaktir" dedi.

Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'Sonraki Tepkimiz Daha Sert, Yikici Ve Kapsamli Olacaktir'
Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron, Orta Dogu’daki son gelismelere iliskin telefonda görüstü. Abdullahiyan, Israil’e yönelik sinirsiz destegin Ingiltere ve diger Batili ülkelere fayda getirmeyecegini belirterek, Batili ülkelerin Israil ile isbirliklerini gözden geçirmelerini istedi. Iran’in Israil’e yönelik saldirisinin "mesru müdafaa" kapsaminda gerçeklestigini vurgulayan Abdullahiyan, Tahran yönetiminin bölgede gerilimin artmasindan yana olmadigini ve savas istemedigini belirtti.



"Bölgede gerilimin artmasini istemiyoruz”

Abdullahiyan, Israil’i Iran’a muhtemel misillemesine iliskin uyararak, "Bölgede gerilimin artmasini istemiyoruz. Ancak Israil macera arayisina girerse sonraki tepkimiz daha sert, yikici ve kapsamli olacaktir" dedi.



“Ingiltere’nin Iran’in mesru müdafaa hakkinda dogan tepkisinden endise duymasi sasirticidir”

Ingiltere’nin Israil konusundaki tutumunu elestiren Abdullahiyan, "Gazze’de Israil tarafindan son 6 aydir savunmasiz Filistin halkinin üzerine binlerce bomba atilirken, Ingiltere’nin Israil’e yönelik Iran’in mesru müdafaa hakkindan dogan tepkisinden endise duymasi sasirticidir" ifadelerini kullandi.

Ingiltere, Israil’den Iran’a karsilik vermemesini isteyecek

Ingiltere Disisleri Bakani Cameron’un ise Iran ve Israil arasinda artan gerilimden endise duyduklarini belirterek, Israil’den Iran’a karsilik vermemesini isteyeceklerini söyledigi aktarildi.
Kaynak: İHA