YSK, 7 Siyasi Partinin 1 Il 21 Için Yaptigi Itirazlari Karara Bagladi

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri çerçevesinde 7 siyasi partinin 1 il 21 ilçe olmak üzere toplamda 22 seçim bölgesinde yaptigi itirazlari karara bagladi.

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptigi itirazlari degerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 15.00’da toplanan kurul, yaklasik 3 saat süren toplantinin ardindan siyasi partilerin yapmis oldugu itirazlarda nihai kararlari verdi. Toplanti çerçevesinde kurul, 7 siyasi partinin 1 il 21 ilçe olmak üzere toplamda 22 seçim bölgesi için yaptigi itirazlari sonuçlandirarak, verilen kararlari açikladi.

Buna göre AK Parti’nin; Isparta Senirkent ilçesinde, belediye baskanligi seçimlerinin iptali ve yeniden seçime gidilmesi, Erzincan Refahiye ilçesinde, il genel meclisi seçimlerinin iptali ve yeniden seçime gidilmesi, Balikesir’in Manyas ve Irvindi ilçelerinde oylarin yeniden sayilmasi, Diyarbakir Kayapinar ilçesi için mazbatanin iptali ve seçimlerde ikinci olana mazbatanin verilmesi talepleri reddedildi.

Ayrica yine AK Parti’nin Yozgat Kadisehri ve Kütahya Emet ilçeleri için yaptigi olaganüstü itirazlar da kurul tarafindan reddedildi.

CHP’nin; Karaman’in Ayranci Içesinde oylarin yeniden sayilmasi ve Adiyaman’in Besni ilçesinde belediye baskanligi için seçimlerin iptali taleplerini reddedildi.

Kurul, yine CHP tarafindan, Igdir’in Tuzluca ilçesinde yapilan seçimlerde CHP’li adayin mazbatasinin iptal edilmesi ve seçimlerde ikinci olan adaya mazbatanin verilmesi kararina iliskin tam kanunsuzluk nedeniyle yaptigi olaganüstü itiraz da reddedildi.

MHP’nin Kütahya seçimlerinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi üzerine yaptigi olaganüstü itirazin yani sira, Yozgat Yerköy ilçesinde, belediye baskanligi için seçimlerin iptali ve Bayburt Aydintepe ilçesinde il genel meclisi oylarin yeniden sayimi talepleri reddedildi.

Ordu’nun Akkus ve Kabadüz ilçelerinde belediye baskanligi seçimlerinin iptalini talep eden IYI Parti’nin itirazlari da kurul tarafindan reddedildi.

Yeniden Refah Partisi’nin Mardin Ömerli’de oylarin yeniden sayimi, Kahramanmaras Onikisubat ve Bitlis Güroymak ilçelerinde belediye baskanligi seçimlerinin iptali ve yeniden seçime gidilmesi talepleri reddedildi.

DEM Parti’nin Hakkari Semdinli ve Mardin Midyat seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi, Batman Gercüs’te ise oylarin yeniden sayimi üzerine yaptigi itirazlar reddedildi.

Ayrica Batman’in Sason ilçesinde Saadet Partisi’nin seçimlerin iptali üzerine yaptigi itiraz da reddedildi.
Kaynak: İHA