Atatürk'ün Edremit'e Gelisinin 90. Yildönümü Kutlandi

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’e gelisinin 90. yil dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandi.

Atatürk'ün Edremit'e Gelisinin 90. Yildönümü Kutlandi
Sehit Hamdi Bey Meydani’nda baslayan kutlama törenine, Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, Edremit 19. Komando Tugayi ve Garnizon Komutani Tuggeneral Ergül Fidan, Edremit Belediye Baskani Mehmet Ertas, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, daire müdürleri, STK temsilcileri ve Edremitliler katildi.

Törende Kaymakam Odabas, Garnizon Komutani Ergül, Belediye Baskani Ertas tarafindan Atatürk anitina çelenkler sunuldu. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasindan sonra günün anlam ve önemini belirten konusmalar yapildi. Ögrenciler tarafindan Atatürk ile ilgili siirler okudu. Askeri bando gösterisi sonrasi resmi tören sona erdi.

Törenin ardindan Edremit Belediyesi Atatürk Kültür Evi’nde aralarindan Atatürk’ün Edremit ziyareti ile ilgili fotograflarinda yer aldigi fotograf sergisi açildi. Ardindan Atatürk Kültür Evi gezisi yapildi.

Edremit Belediye Baskani Mehmet Ertas, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’imize gelisinin 90. yil dönümünü coskuyla kutladik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere ülkemizin milli birlik ve mücadelesi için can veren tüm kahramanlarimizi bir kez daha saygi ve minnetle aniyorum. Atamizin aziz hatirasina ve devrimlerine sonsuza dek sahip çikacagiz” dedi.

Kaynak: İHA