Atatürk'ün Ayvalik'a Gelisinin 90'Inci Yil Dönümü Kutlandi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balikesir’in Ayvalik ilçesine gelisinin 90’inci yil dönümü kutlandi. Program, Ayvalik Karayollari 29’uncu Sube Sefligi bahçesinden basladi.

Atatürk'ün Ayvalik'a Gelisinin 90'Inci Yil Dönümü Kutlandi
Atatürk’ün ilçeye giris yaptigi güzergâh üzerinden gerçeklestirilen yürüyüse; Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin ve esi Canan Ergin, gaziler ve sehit aileleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle ögrenciler katildi.

Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile devam etti. Çelenk takdimleri ve vatandaslarin Atatürk anitina çiçek sunumunun ardindan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin yaptigi konusmada, 90 yil önce, bugün Ayvalik’a gelip bu topraklari ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güzergâhindan yürüyerek halkin karsisina gelmekten duydugu mutlulugu dile getirdi.

13 Nisan 1934 tarihinde Atatürk’ün o günlerde yaptigi yurt gezileri kapsaminda Ayvalik’i da 90 yil önce ziyaret ettigini hatirlatan Baskan Ergin, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 90 yil önce Ayvalik’a gelisiyle ilçemizi, Ayvaliklilari sereflendirdi, o güzel duyguyu su anda biz de hep birlikte gururla yasiyoruz. Atatürk, sadece kendi ülkesine degil, dünyadaki mazlum ülkelere de örnek olmus, verdigi kurtulus savasiyla ve ardindan devrimleriyle isik saçmis bir lider."dedi.

Kaynak: İHA