Almanya'dan Ukrayna'ya Ek Patriot Sistemi

Almanya Savunma Bakani Boris Pistorius, artan Rus saldirilarini engellemeye yardimci olmak amaciyla Ukrayna’ya ek Patriot hava savunma sistemi gönderilecegini açikladi.

Almanya'dan Ukrayna'ya Ek Patriot Sistemi
Rusya il Ukrayna arasindaki savas devam ederken, Batili ülkeler Kiev’e destegini sürdürüyor. Almanya Savunma Bakani Boris Pistorius, ülkesinin Ukrayna’ya ordusunu güçlendirmek ve artan Rus hava saldirilarini engellemeye yardimci olmak amaciyla ek Patriot hava savunma sistemi gönderecegini açikladi.

Pistorius yaptigi açiklamada, “Ukrayna sehirlerine ve ülkenin altyapisina yönelik gerçeklesen Rus terörü ölçülemez acilara neden oluyor. Insanlarin enerji tedarikini tehlikeye atiyor ve Ukrayna silahli kuvvetlerinin operasyonel hazirligini yok ediyor” dedi.

Almanya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise, “Alinan karar, Ukrayna hükümetinin talebi üzerine ve müttefiklerle koordinasyon içinde alinmistir” ifadeleri kullanilirken, Patriot sisteminin tesliminin zaman kaybetmeden yapilacagi aktarildi.

“Ukrayna ile sarsilmaz dayanisma teyit edildi”

Almanya Basbakani Olaf Scholz’un Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile bugün gerçeklestirdigi telefon görüsmesine yönelik yapilan açiklamada, “Özelikle sivil enerji altyapisina yönelik yogun ve devam eden Rus hava saldirilari karsisinda Ukrayna ile sarsilmaz dayanisma teyit edildi” denildi. Görüsmede, Almanya’nin yeni bir Patriot sistemi teslim etmesinin yani sira Ukrayna’nin hava savunmasini güçlendirmek için “ortaklarin daha fazla çaba göstermesi gerektigi” konusunda da mutabik kalindigi vurgulandi.
Kaynak: İHA