Büyükataman Açiklamasi 'Milletimizin Karari Ne Olursa Olsun Her Zaman Basimizin Üzerindedir'

MHP Bursa Il Teskilati bayramin ikinci gününde bir araya geldi. MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, "Milletimizin karari ne olursa olsun her zaman basimizin üzerindedir. Türkiye, erken seçim söylemleri üzerinden olusturulmak istenen istikrarsizliga teslim olmayacaktir" dedi.

Büyükataman Açiklamasi 'Milletimizin Karari Ne Olursa Olsun Her Zaman Basimizin Üzerindedir'
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya gelen MHP’ye gönül verenlere seslenen MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, "Milletimizin karari ne olursa olsun her zaman basimizin üzerindedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu seçimlerde milletimizin verdigi mesaji dogru okumak, tüm boyutlariyla degerlendirmek ve milletimize daha iyi hizmet edebilmek üzere çalismalarimiza basladik. Ekonomik sorunlarin sosyal ve siyasal hayata olan yansimasi sonucu ortaya çikan tepkilerin farkindayiz. Bu anlamda bir önceki seçimlere göre sandiga gitme oraninin da düstügünü görüyoruz. Aziz milletimiz yerel seçimler vasitasiyla sikintilarini paylasmis, önümüzdeki sürecin gündemini belirlemistir. Cumhur Ittifaki olarak milletimizin sandiga yansittigi tüm sorun ve sikintilari dikkatle inceleyecek ve insallah her vatandasimizi refaha kavusturacak bir vizyonla çalismalarimizi tüm hiziyla sürdürecegiz" dedi.



"Türkiye, erken seçim söylemleri üzerinden olusturulmak istenen istikrarsizliga teslim olmayacaktir"

Seçim sonuçlarinda sadece yerel yöneticilerin belirlendiginin altini çizen Büyükataman, "Sunu unutmamak gerekir ki, Türkiye bu seçimlerde önümüzdeki bes yilin yerel yöneticilerini seçmistir. Yani Türkiye’de bir iktidar degisikligi yoktur. Cumhurbaskanimiz ve Kabinesi görevinin basindadir. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile yoluna devam etmekte ve Cumhur Ittifaki’nin sarsilmaz iradesi ile yükselisini sürdürmektedir. Mahalli idareler seçimleri sonrasi olusan atmosferde siyasi firsatçiliga soyunup erken seçim çigirtkanligi yapanlar, Türkiye’de bir kriz ortami olusturmaya çalisanlar büyük bir yanilgi içerisindedir. Aziz milletimiz bu zihniyete ülkenin emanet edilemeyeceginin kararini, Cumhurbaskanligi ve Milletvekili Genel Seçimlerinde çok net vermistir. Sanki iktidar degisikligi olmus gibi yaygara koparip milli ve manevi degerlerimize saldirmak için el ovusturanlar bilsinler ki bu sinsi arayis hüsrana ugramaya mahkûmdur. Türkiye, erken seçim söylemleri üzerinden olusturmak istenen istikrarsizliga teslim olamaz ve olmayacaktir. 31 Mart Mahalli Idareler Seçimlerinin hemen ardindan DEM Parti Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskan adayinin CHP’li Imamoglu’na yönelik ’aldigi oylar benim demesin sakin, aldigi oylar bizim seçmenimizindir’ seklindeki sözleri her seyi gözler önüne sermis, seçimlerden önce isaret ettigimiz sinsi ittifakin adeta itirafi olmustur. Kendi seçmeninin iradesini DEM’lendigi kapilara peskes çeken CHP’nin maskesi bir kez daha düsmüs, sözde ’Kent Uzlasisi’nin esasinda ’PKK Ittifaki’ oldugu tüm açikligi ile ortaya çikmistir. Ayrica seçimlerin hemen ardindan sokaklari karistirmak için ortaya çikan, sehirlerimizi savas alanina çevirmeye yeltenen terör yandaslarinin karanlik emelleri yine en büyük destegi CHP yönetiminde bulmustur. Ne yazik ki CHP, terör örgütü PKK’nin çagrisi ile sokaklara çikan bu anarsist güruha hiç zaman kaybetmeden can suyu olmustur" ifadelerini kullandi.

MHP Bursa Il Baskani Muhammet Tekin ise, "Geldigimiz gelenek itibariyla siyaseti, adanmislik psikolojisi, inançlarimizla yapan ve kendisini hayata dair anlamlandiris biçimini idareler silsilesi çerçevesinde yorumlayan insanlariz. O itibarla bize ülkücü diyorlar. Basari orani sifir veya sifirin altinda olan yerlerde ‘ben basarmak istiyorum, basaracagim’ diyen idealistler Atatürk’ün, Enver Pasa’nin ve liderimiz Devlet Bahçeli’nin ve onlarin çigirini açtigi siyasetin mücadelecileri yarinin müjdecileri olarak siyaset bizim için daha yeni basliyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA