Israil, Gazze'ye Insani Yardim Girisi Yeni Geçis Noktasi Açacak

Israil Savunma Bakani Yoav Gallant, Gazze Seridi’ne denizasiri ülkelerden ya da komsu Ürdün’den insani yardimlarin ulastirilmasini kolaylastirmak için yeni bir geçis noktasi açacaklarini bildirdi.

Israil’in ablukasi nedeniyle Gazze Seridi’ndeki insani kriz her geçen gün derinlesirken, Israil, insani yardim girisi için yeni geçis noktasi açmayi planliyor. Israil Savunma Bakani Yoav Gallant, yaptigi açiklamada, Gazze Seridi’ne denizasiri ülkelerden ya da komsu Ürdün’den insani yardimlarin ulastirilmasini kolaylastirmak için yeni bir geçis noktasi açacaklarini bildirdi.

Gallant, söz konusu yeni geçis noktasinin Israil’in Zikim köyü ile Filistin’in As-Siafa köyü arasinda olacagini söyleyerek, geçis noktasinin Ürdün’den karayoluyla getirilen yardimlarin ulastirilmasini hizlandiracagini ifade etti.

Gallant, "Bu hamleler yardim akisi üzerinde dogrudan bir etkisi var. Gazze’yi yardimla doldurmayi planliyoruz. Ayrica güvenlik kontrollerini kolaylastiracak ve uluslararasi ortaklarimizla çalismalarimizi güçlendirecek” dedi.

Kaynak: İHA