Terör Saldirisi Için Hazirlik Yapan 2 DEAS'li, Istanbul'da Jandarma Ve Polis Kiyafetiyle Yakalandi

Istihbarat ve terörle mücadele ekiplerince Istanbul’da düzenlenen operasyonda, saldiri için hazirlik yaptiklari tespit edilen 2 DEAS üyesinin yakalandigi bildirildi. Orta Asya kökenli olduklari belirtilen hücre üyelerinin barindiklari evde ise jandarma üniformasi, polis yelegi, araç çakar tertibati, polis sapkasi, araç telsizi, biçak ve silah kilifi ile eylem talimati içeren dijital malzeme bulundu.

Terör Saldirisi Için Hazirlik Yapan 2 DEAS'li, Istanbul'da Jandarma Ve Polis Kiyafetiyle Yakalandi
Edinilen bilgilere göre, eylem arayisinda olduklari düsünülen 2 kisilik DEAS hücresine yönelik operasyonun dügmesine geçtigimiz günlerde basildi. Saldiri tasarladiklari ileri sürülen Tacikistan ve Kirgizistan kökenli biri kadin 2 kisilik hücre, MIT’in saha ajanlari tarafindan adim adim takip edildi. Uzun zamandir terör örgütü saflarinda bulunan DEAS üyelerinin bilgileri emniyete bildirildi.



Evin bodrum katinda gizlenmisler

Kent genelinde karmasik suç ve terör aglarina yönelik operasyonlarini ara vermeden sürdüren Istanbul Emniyet Müdürlügü Istihbarat Sube ile TEM ekipleri, DEAS’la baglantili söz konusu süphelileri mercek altina aldi, adim adim izini sürdü. Orta Asya kökenli 2 hücre üyesinin Pendik’te bir evin bodrum katinda saklandiklari bilgisini elde eden emniyet güçleri, süphelilerin kaldiklari adresi takip altina aldi. Ekipler, ileri asamaya gelmis saldiri planinin bas faili olarak görünen “Abu Ismail” kod adli Tacikistan uyruklu Faziljon A. (37) ve yanindaki yardimcisi Kirgizistan kökenli Zulfiia S.’nin (41) saklandiklari eve baskin düzenledi.



Jandarma üniformasi, araç çakar tertibati ve polis yelegi bulundu

Operasyonda, Faziljon A. ve Zulfiia S. yakalanarak gözaltina alindi. DEAS üyelerinin saklandiklari evde yapilan aramalarda ise planin bir parçasi olarak saptanan, eylem öncesi ve sonrasindaki kaçis sirasinda giymeyi planlandiklari jandarma üniformalari, polis yelegi, araç çakar tertibati, polis sapkasi, araç telsizi, biçak ve silah kilifi ile örgütsel malzeme bulundu.

Kilit isim: “Abu Ismail” kod adli Tacikistanli

Süphelilerin, Türkiye’de terör eylemi gerçeklestirmeye yönelik planlamalar yaptiklari belirlendi. Henüz hazirlik asamasinda oldugu degerlendirilen eylemin organize ve koordinatörünün ise “Abu Ismail” kod adli Tacikistanli zanli Faziljon A. oldugu tespit edildi. Uzun süreden beri DEAS saflarinda yer aldiklari anlasilan ve saldiri tasarladiklarina dair kanitlara ulasilan süphelilerin hedefinde kim ya da kimler oldugu ise henüz belirtilmedi. Hücrenin çökertilmesiyle ileri asamaya gelmis bir saldiri planinin engellendigi anlasilirken, iki DEAS mensubunun günler süren çalisma sonucu yakalandiklari ögrenildi.

Plani yapan tutuklandi, digeri sinir disi edildi

Istanbul Terörle Mücadele Subesinde ifadeleri alinan örgüt üyelerinin, Türkiye’de baglantida olduklari baska kisiler olup olmadigi arastiriliyor. Her iki zanli, polisteki sorgularinin tamamlanmasinin ardindan mahkemeye çikarildi. Tacikistanli DEAS üyesi Faziljon A. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, onun yardimcisi oldugu saptanan Kirgizistan kökenli Zulfiia S. adli kadin süphelinin ise sinir disi edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA