Iran'da Yüzlerce Kisi Konsolosluk Saldirisini Protesto Etti

Iran’in baskenti Tahran’da yüzlerce kisi, Israil’in Suriye’nin baskenti Sam’daki Iran’a ait konsolosluk binasina düzenledigi ve 7 kisinin hayatini kaybettigi saldiriyi protesto etmek için sokaklara döküldü.

Iran’in baskenti Tahran’da yüzlerce kisi, Israil’in Suriye’nin baskenti Sam’daki Iran’a ait konsolosluk binasina düzenledigi ve aralarinda Devrim Muhafizlari Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutani Muhammed Riza Zahedi’nin de bulundugu 7 kisinin hayatini kaybettigi saldiriyi protesto etmek için sokaklara döküldü. Tahran’daki Filistin Meydani’nda toplanan öfkeli kalabalik, Devrim Muhafizlari Ordusu Komutani Hüseyin Selami’ye seslenerek, "Selami, Iran’dan Golan’i füzeler ile vur", “Devrim Muhafizlari füzeye füzeyle karsilik ver”, “Israil yok olacak, Filistin kazanacak” sloganlari atti.

Suriye’de faaliyet gösteren Iran destekli Fatimiyyun Tugaylari, Hizbullah ve Filistin’e ait bayraklarin dalgalandigi gösteride “Kahrolsun Israil, kahrolsun ABD” ve “Intikam, intikam” , “Israil, senin düsmanin benim” yazili pankartlar tasindi.

Israil’in Suriye’nin baskenti Sam’daki Iran’a ait konsolosluk binasina düzenledigi hava saldirisinda Devrim Muhafizlari Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutani Zahedi ve Zahedi’nin yardimcilarindan Muhammed Haci Rahimi ile Hüseyin Aminullah hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA