Yanki Yemek, Endüstriyel Yemek Sektörüne 1 Milyon Avroluk Yeni Yatirim Yapiyor

Yeni bir hazir yemek hatti kuracak olan Yanki Yemek A.S, Avrupa Komisyonu Kalkinma Fonu Hibe Anlasmasi çerçevesinde 1 milyon Avroyu bulacak önemli bir yatirima imza atacak.

Yanki Yemek, Endüstriyel Yemek Sektörüne 1 Milyon Avroluk Yeni Yatirim Yapiyor
Yanki Yemek A.S Yönetim Kurulu Baskani Coskun Dönmez, Bursa Nilüfer’de, Çali Sanayi Bölgesi’ndeki 2 dönümlük alanda, günlük 12 bin pax yemek ürettiklerini, yeni yapacaklari yatirimla kapali alani 5 bin metrekareye, günlük üretimlerini de 25 bin pax’a çikaracaklarini söyledi.

Önceliklerinin insan sagligi oldugunu vurgulayan Dönmez, "yemedigimizi yedirmiyoruz" sloganiyla hijyen ve sanitasyon kurallarina uygun üretim yaptiklarini, müsterilerinin beklentilerini karsilamak için kalite ve hijyen standartlarindan ödün vermediklerini ifade etti.

Dönmez, yeni yatirimlari ile bu anlayislarini bir adim daha ileriye tasiyacaklarini da ifade etti.

Ilk günden beri, saglikli ve lezzetli yemekler üretmeyi amaç edindiklerini vurgulayan Dönmez, bu hedef dogrultusunda 30 yili askin süredir müsterilerine hizmet verdiklerini, yeni yatirimlarla kaliteyi ve istihdami artirmaya devam edeceklerini söyledi.

Coskun Dönmez ayrica, yeni yatirimlarinin bir kismini Avrupa Komisyonu Kalkinma Fonu Hibe Anlasmasi çerçevesinde saglayacaklarini belirtti.

Coskun Dönmez, tüm dünyada özellikle 35 yasa kadar olanlarin yemek tüketme anlayislarinda önemli bir degisim yasandigi bir süreç yasandigini söyledi.

Dönmez, artik insanlarin hem ekonomik, hem hizli, hem de saglikli yemek tüketmek istediklerini belirterek, “Tüm dünyada yasanan bu trende uygun olarak, ev yemegi tadinda ama çok hizli hazirlanabilen dogal yemeklere ilgi artti. Bizde yatirimlarimizi bu anlayisa uygun yapiyoruz. Uzun ar-ge çalismalarimiz sonrasinda orta çikardigimiz ürünlerimizi üretebilmek için yapacagimiz yeni yatirimla kapasitemizi 2 katin üzerine çikartacagiz” diye konustu.

Diger taraftan, hibe programi uygulayicisi Tijen Yener de, Yanki Yemek A.S’nin bu proje kapsaminda yaklasik 200 bin Avro hibe kredi kullanacagini ve ilave istihdam saglayacagini söyledi.

Kaynak: İHA