Çorum'da Davulculara Bahsis Yasagi Getirildi

Çorum’da Ramazan ayinda vatandaslari sahura kaldiracak olan davulculara bahsis yasagi getirildi.

Çorum'da Davulculara Bahsis Yasagi Getirildi
Beyaz gömlek, fes ve yelekten olusan giysileri ile mahalleleri dolasacak davulcular bahsis toplayamayacak. Davulcularin masraflari Çorum Belediyesi tarafindan karsilanacak. Geçtigimiz yillarda halktan gelen sikayetler üzerine sahurda davul-zurna ile oyun havasi çalinmasini yasaklayan Çorum Belediyesi, davulculara sahurda ayni ritmde davul çalma zorunlulugu getirmisti. Bu karar dogrultusunda her yil Ramazan ayinda görev yapan davulculara ritm egitimi veriliyor. Ayrica davulcular bu yil ilk kez Ramazan ayi boyunca sadece Cumartesi’yi Pazar’a baglayan gece vatandaslari sahura uyandiracak.

Çorum Belediyesi Mehteran takimi amiri Salih Candan, Ramazan davulculugunun yüz yillardir süre gelen bir gelenek oldugunu belirterek, Çorum’da en güzel günlerde de, en kutsal günlerde de davulcularim sokakta oldugu açikladi.

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’in da bu gelenegin yasatilmasini istedigini dile getiren Candan, “Ramazan davulculari belediye baskanimizdan ne talep ettiyse maddi ve manevi her türlü destegi verdi. Bu gelenegin yasatilmasindan ve kaybolmamasindan yanayiz. Babadan ogula, oguldan toruna devam etmesini arzuluyoruz” dedi.



“Vatandaslarimiz davulculara 1 TL dahi ödemeyecek”

Ramazan davulcularinin her hafta Cumartesiyi Pazar’a baglayan gece 46 davulcunun görev yagacagini açiklayan Candan, “Hiçbir vatandasimiz hiçbir davulcuya 1 TL dahi ödemeyecek. Davulcu kardeslerimizin bütün masraflari, tüm bahsisleri maddi giderlerini Çorum Belediyesi karsilayacak. Burada belirledigimiz 46 davulcumuz var. Bu 46 kardesimizin disinda sokaklarda kimse olmayacak. Hiçbir kapidan para toplanilmayacak. Eger birisi davulcu bahsisi diye kapilarina gelirse para vermesinler ve 153 zabita hattini arayarak bizi bilgilendirsinler. Bunu takip edecegiz. Hiçbir davulcu para talep edemeyecek”.
Kaynak: İHA