Baskan Tutuk, Projelerini Anlatti Açiklamasi 'Hayal Satmayacagiz'

Yalova Belediye Baskani ve Cumhur Ittifakinin Adayi Mustafa Tutuk, yeni dönemde yapacagi projeleri tanitti. Baskan Tutuk, toplantida 38 proje hakkinda katilimcilara sunum yapti.

Baskan Tutuk, Projelerini Anlatti Açiklamasi 'Hayal Satmayacagiz'
Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje tanitim toplantisina yogun katilimla gerçeklestirildi.

Toplantida Tutuk, projelerini anlatti. Programa esi Göksen Sahin Tutuk ve çocuklari ile gelen Tutuk, selamladi.

Programda 4 yilda Yalova’da hayata geçirilen hizmetlerin yer aldigi kisa film izlendi. Arindan sahneye çikan Tutuk, “4 yilda hiçbir söz vermeden bu hizmetleri ürettik. 1,5 yili pandemi süreci olmak üzere toplam 4 yil boyunca sizlere hizmet ettik. Ilk olarak mali disiplini sagladik. Ekonomik anlamda düzen sagladiktan sonra hizmetler ardi ardina gelmeye basladi.

80 bin ton asfalt attik. 800 milyon liraya ana isale hattini yeniliyoruz. Bana dediler ki 1 yil kaldi sakin altyapiya girme. Benim hiçbir siyasi kaygim yok. Ben Yalova’yi, Yalovalilari taniyorum, onlarda beni çok iyi taniyor. Kroniklesmis tüm sorunlari ortadan kaldirdik. 92 yeni araç alarak hizmete soktuk. Bunlari yaparken bizim vermis oldugumuz bir vaadimiz yoktu. Yalova’yi çok iyi taniyor, biliyoruz. Karis karis nerede ne eksik, hangi mahallenin ne ihtiyaci var bunu çok iyi biliyoruz. Yeni dönemde 4 yilda yaptiklarimizin üzerine koyarak Yalova’mizi daha da güzellestirecegiz” dedi.

Tutuk yeni dönemde yapacagi 30 adet projenin hazirlanmis üç boyutlu sunumlarini gerçeklestirdi. Yalova’da önceliklerinin kentsel dönüsüm oldugunu ifade eden Tutuk, bunun hayata geçmesi için Rezerv Konut Projesi’ni yapacaklarini belirterek söyle konustu:

“Bizim Yalova’da ilk önceligimiz kesinlikle kentsel dönüsüm. Olmasa olmazimiz. Ilk defa Rezerv Konut Projesi ile karsiniza çikacagiz. Depremden sonra 5 ve 6 katli binalarin ilk kez parsel bazli kentsel dönüsümünün önünü açtik ve su anda 100’ün üzerinde bina yakim ruhsati aldi. 100 bina demek 10 daireden 1000 daire demek. Baglarbasi Mahallesi’nde 100 dönümlük alanda kentsel dönüsümün su anda temelleri atiliyor, hafriyati bitecek. 1 ay içinde 14 blogun da temeli atilmis olacak. Yeni dönemde ilk defa rezerv, stok konut dedigimiz sistemle belediyemize en az 700 daire kazandiracagiz. Bakin hayal degil. Kirazli bölgesinde, 4 kat imarli, 1,5 emsali, ada, parsel, pafta belli. Hayal satmayacagiz, orada 700 konut yapacagiz. Bu daireleri takasta kullanacagiz. Örnek veriyorum, site kentsel dönüsüme girdi ve 100 daire var. Bu dairelerdeki hemserilerimiz kiralik daire aramayacak biz verecegiz. Yeter ki bir an önce sehrimizde yüzde 35 kalan kentsel dönüsümü gerçeklestirelim. Bu olmazsa olmazimiz.”

Yalova Belediyesi Yeni Hizmet Binasi kazandiracaklarini anlatan Tutuk, bunun yani sira Güney Çevre Yolu ve alternatif yollar yaparak kentteki trafik yükünü azaltacaklarini ifade etti.

Programda AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüs, AK Parti Il Baskani Umut Güçlü ve MHP Il Baskani Ahmet Ihsan Güldogan da birer konusma yapti. Programi BBP Il Baskani Munip Namal, Cumhur Ittifaki’nin parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri ve çok sayida Yalovali katildi.

Kaynak: İHA