Çorum Valisi Dagli Açiklamasi 'Her Türlü Suç Ve Suçlularin Üzerine Kesin Ve Kararli Bir Sekilde Gidiyoruz'

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “Baris ve kardesligin sehri olan Çorum’da toplumsal düzeni bozmaya çalisanlarin huzur ve sükunu kaçiranlarin, çocuklarimizi ve gençlerimiz zehirlemek isteyen zehir tacirlerinin, kisaca her türlü suç ve suçlularin üzerine kesin ve kararli bir sekilde gidiyoruz ve gitmeye devam edecegiz” dedi.

Çorum Valisi Dagli Açiklamasi 'Her Türlü Suç Ve Suçlularin Üzerine Kesin Ve Kararli Bir Sekilde Gidiyoruz'
Çorum Valisi Zülkif Dagli, düzenledigi basin toplantisinda kentte huzur ve asayisin saglanmasina yönelik kolluk kuvvetlerinin yaptigi çalimlar hakkinda bilgi verdi. Toplantida konusan Vali Dagli, huzuru bozmaya çalisanlara karsi mücadelenin kararlilikla sürdürüldügüne dikkat çekerek, kolluk kuvvetlerinin her alanda çalismalarini yogun bir sekilde sürdürdügüne dikkat çekti.

“166 bin 831 sahis sorgusu yapilmistir”

Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanliginin asayis birimlerince 7 bin 73 adet devriye faaliyeti, 16 adet sok uygulama, 15 adet huzur uygulamasi gerçeklestirildigini belirten Vali Dagli, “Bu uygulamalarda 166 bin 831 sahis, 72 bin 223 aracin sorgusu yapilmistir. Çesitli suçlardan haklarinda adli makamlarca yakalama karari bulunan 549 sahis yakalanmis, kayip olarak aranan 26 sahis bulunmustur. Yürütülen çalismalarda 71 adet ruhsatsiz tabanca, 68 adet av tüfegi, 21 adet kuru siki tabanca ve bu silahlara ait bin 153 adet çesitli çap ve markalarda fisek ele geçirilmistir. 161 bin 207 araç denetlenmis ve kurallara uymayan araç sürücülerine gerekli idari para cezalari uygulanmistir. Abartili egzoz ve kural disi modifiyeli araç kullanarak toplumun huzurunu bozan ve drift yaparak trafik güvenligini tehlikeye düsüren araçlar ile sürücü belgesiz veya alkollü kullanma gibi suçlardan toplam 634 araç trafikten men edilmistir. Okul servis araçlarinin mevzuat hükümlerine göre faaliyet göstermeleri için servis araçlari sürekli denetlenmis ve denetimler devam etmektedir. Son zamanlarda meydana gelen otobüs ve kamyon kazalarinda artis oldugundan dolayi bu tür araçlarin denetimine önem verilmekte olup, 3 bin 748 otobüs, 2 bin 177 kamyon denetlenmis kurallara uymayan otobüs ve kamyon sürücülerine idari para cezasi uygulanmistir” dedi.



7 DEAS, 3 FETÖ üyesi yakalandi

Terörle mücadele çalismalari hakkinda da bilgiler veren Vali Dagli, “DEAS silahli terör örgütü adina faaliyette bulunduklari tespit edilen 7 sahis yakalanarak haklarinda adli islem yapilmistir. FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak haklarinda yakalama karari bulunan 3 sahis yakalanarak cezaevine teslim edilmistir. Aile içi siddet olaylarinda toplam 493 tedbir karari uygulanmistir. 4 bin 70 vatandasimiza KADES ve UYUMA projeleri ile ilgili bilgilendirme çalismalari ve sosyal etkinlikler düzenlenmistir. Siber Suçlarla Mücadele çerçevesinde internet üzerinde yapilan sanal devreyi faaliyetleri kapsaminda incelenen haber siteleri, bloglar ve sosyal medya platformlarinda içerigi suç teskil edebilecegi degerlendirilen, PKK/KCK terör örgütünü övücü, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yaniltici, haksiz ve olumsuz algi olusturucu içerikli paylasimlar yaptiklari tespit edilen sosyal medya hesaplarinin erisim engellemesi maksadi ile Açik Kaynak Arastirma Raporlari (AKAR) tanzim edilerek adli makamlardan alinan kararlar sonucunda erisi e kapatilmistir. Yasadisi olarak internet üzerinden bahis oynatildigi tespit edilen 111, müstehcenlik ve fuhus içerikli yayin yapan 3 site olmak üzere toplam 114 site bilgileri Bilgi Teknolojileri Kurumuna (BTK) ihbar kanali üzerinden raporlanmasina müteakip idari tedbir çerçevesinde bu sitelere erisimin engellenmesi saglanmistir. Oltalama teknigi ile kisilerin bilgilerini ele geçirerek menfaat temin etme teknigi olaylarinda tespit edilen 12 URL adresi Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’ne bildirilerek erisimin engellenmesi saglanmistir. Bildiginiz üzere ülkemizde 31 Mart tarihinde Mahalli Idareler Seçimi yapilacak. Yaklasan bu seçimle ilgili vatandaslarimizin oylarini demokratik bir ortamda güven ve huzur içerisinde kullanabilmelerini saglamak amaciyla emniyetimiz, jandarmamiz ve ilgili tüm kurumlarimizla birlikte gerekli önlemleri almis bulunmaktayiz. Uyusturucuyla mücadele çerçevesinde, gelecegimizin teminati olan çocuklarimizi ve gençlerimizi zehirlemek isteyen uyusturucu tacirlerine göz açtirmiyoruz ve açtirmayacagiz. Uyusturucu madde ticareti, tefecilik, nitelikli dolandiricilik, vergi kaçakçiligi ve irtikap suçlarindan yapilan islemler neticesi 10 süpheli tutuklanmistir. Güvenlik birimlerimizin uyusturucuyla mücadele çalismalarinin yani sira, çocuklarimizi ve gençlerimiz basta uyusturucu olmak üzere her türlü bagimliliktan uzak tutmak adina ilgili kurumlarimizla isbirligi içerisinde bilgilendirme ve farkindalik olusturma faaliyetleri ile kültür, sanat ve sportif faaliyetlere yönlendirme gibi önleme ve korumaya yönelik çalismalarimizda yogun bir sekilde devam etmektedir. Bu faaliyetleri gerçeklestirirken toplumun her kesimi ile ele ele vererek isbirligi ve koordinasyon içerinde çalismaktayiz” seklinde konustu.



“Suç ve suçlularin üzerine kararlilikla gitmeye devam edecegiz”

Suç ve suçlularin üzerine kararlilikla gitmeye devam edeceklerini vurgulayan Dagli, “Baris ve kardesligin sehri olan Çorum’da toplumsal düzeni bozmaya çalisanlarin huzur ve sükunu kaçiranlarin, çocuklarimizi ve gençlerimiz zehirlemek isteyen zehir tacirlerinin, kisaca her türlü suç ve suçlularin üzerine kesin ve kararli bir sekilde gidiyoruz ve gitmeye devam edecegiz. Birkaç gün sonra da, ayin 11’i itibariyle Ramazan ayini eda etmeye baslayacagiz. Ramazan’in manevi atmosferine yakisir bir sekilde yasanmasi noktasinda, dost, akraba ve komsularimizin yani sira ihtiyaç sahipleri, kimsesizler, yetimler, üniversite ögrencileri, ilimizde misafir ettigimiz depremzedeler, aziz sehitlerimizin yakinlari ve kahraman gazilerimizle bir araya gelerek Ramazan’in manevi huzurunu hep birlikte yasayalim. Yanimizda iftarlik yemegimizi de getirerek ihtiyaç sahiplerinin iftar sofrasina konuk olmayi, hayir dualarini almayi da ihmal etmeyelim. Konuk oldugumuz evin ihtiyaçlarini yerinde görerek tespit etmeye, imkanlarimiz ölçüsünde eksiklerini gidermeye gayret edelim” dedi.

Vali Dagli, kadinlarin 8 Mart Dünya kadinlar gününü de kutlayarak sözlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA