Vali Kaya, 'Yalova'da Turizmi Birinci Siraya Koydum'

Yalova Valisi Hülya Kaya, “Yalova’da turizmin en basta gelistirilmesi, tanitilmasi, buranin bir turizm destinasyonu olarak taninir, bilinir, dünya çapinda bir turizm destinasyonu olarak planlanmasini yapilacak isler içinde birinci siraya koydum” dedi.

Vali Kaya, 'Yalova'da Turizmi Birinci Siraya Koydum'
Il Kültür ve Turizm Müdürlügü organizesinde çesitli kurumlarin destegiyle gerçeklestirilen Yalova Turizm Çalistayi, YTSO Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Burada konusma yapan Vali Hülya Kaya, kentte göreve yaklasik 6 ay önce basladigini belirterek, “6 aydir aslinda hep turizmle yatiyoruz hep turizmle kalkiyoruz. Yalova o kadar güzel bir sehir ki kendisine çekiyor. Bu sehirde vali olarak ne yapabilir diye sordugumuzda Yalova’da turizmin en basta gelistirilmesi, tanitilmasi, buranin bir turizm destinasyonu olarak taninir, bilinir, dünya çapinda bir turizm destinasyonu olarak planlanmasini yapilacak isler içinde birinci siraya koydum. Dolayisiyla neredeyse enerjimizin tamamini buraya ayirdik. Dolayisiyla buradan bir sonuç almak istiyoruz” dedi.

En son Yalova’da turizm master planinin 2009 yilinda yapildigina deginen Kaya, “Devir degisiyor. Insanlarin ihtiyaçlari degisiyor. Suan pandemiden sonra karavan turizmi insanlarin ihtiyaç olarak gördügü, tercih ettigi artik bir tatil modeli. Bu altyapiyi olusturdugumuz, bu hizmeti sundugumuz bir yer yok. Burasi ekoturizm açisindan inanilmaz güzellikler sunan çok güzel yürüyüs rotalari olan, Mavi Yesil Yolu’n oldugu insanlarin geldiginde ailecek dinlenebilecegi, tatil yapabilecegi bir yer. Biz buna kulagimizi kapatamayiz” ifadesini kullandi.

“Altyapimiz yok”

Yalova’nin lokasyon olarak büyük sehirlere yakinligina deginen Kaya, “Osman Gazi Köprüsü’nden çikinca insanlarin çok rahat kavusabilecegi bir yerdeyiz ama bununla ilgili altyapimiz maalesef yetersiz. 7 tane yürüyüs rotasi belirledi arkadaslar bizzat ama bununla ilgili altyapi eksikligi var. Bunlari sizlerle görüsüp bunlari nasil altyapisini tamamlayabiliriz, sürdürebilir kilabiliriz, tanitabiliriz bunlarla ilgili konulari da sizlerle konusmak istiyorum. Bu kadar uzun bir denize kiyisi olan bir ilde bir tane mavi bayrakli plajimiz yok. Ben çok merak ettim acaba Marmara kirleniyor, ölüyor diyoruz. Ondan mi acaba diye kafamda böyle sorular vardi. Buranin tahlillerini istedim Il Saglik Müdürümüzden. Suyun en az 10 noktada Mavi Bayrak’i karsilayabilecek nitelikte, kalitede, temizlikte oldugunu gördüm” diye konustu.

Bir yol haritasina ihtiyaçlari oldugunu kaydeden Kaya, bunu tüm belediye, kurum, STK ve is insanlarinin katkisiyla yapilmasi gerektigine vurgu yapti. Çalistaydan hemen bir sonuç beklemediklerini dile getiren Kaya, söyle konustu:

“Biz burada çalisma yaptik gelecek sene Yalova turizm destinasyonunda ilk 10’a girecek, yok böyle bir sey. Yol haritasini adim adim izleyecegiz. Buradan çikacak sorunlari belediyelerimizle, kurumlarimizla paylasacagiz. Onlara görevler verecegiz ve adim adim bundan sonra takip edecegiz. Bir yilda ne yapacagiz, 2, 3, 5, 10 yilda ne yapacagiz, bu sekilde projeksiyonlar hazirlayacagiz. Insallah Yalova’da bir fark olusturacagiz. Çünkü Yalova, kendisi çok güzel.”

Çalistaya il protokolü de katildi.

Kaynak: İHA