IIBF, Çevre Konferansina Ve Paranin Yüzyili Sergisine Ev Sahipligi Yapti

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF), Kent ve Çevre Degerlerini Koruma Ögrenci Toplulugunun düzenledigi ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bayburt Il Müdürü Yasemin Demirörs’ün konusmaci oldugu "Çevre Degerleri ve Sifir Atik" konferansi ile Stratejik Gelisim ve Planlama Ögrenci Toplulugunun düzenledigi "Paranin Yüzyili" sergisine ev sahipligi yapti.

IIBF, Çevre Konferansina Ve Paranin Yüzyili Sergisine Ev Sahipligi Yapti
Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda, Ögr. Gör. Senol Kiliçaslan’in sunusu ve müzik dinletisiyle baslayan "Çevre Degerleri ve Sifir Atik" konferansinda ülkemizin sürdürülebilir çevre politikalarinin önemli basliklarini anlatan Demirörs, geri dönüsüm ve tüketim azaltiminin çevre bilincinin en önemli bilesenleri arasinda yer aldigini söyledi.

Bayburt Üniversitesinin kararlilikla uyguladigi sifir atik projesinin çevresel kazanim etkilerini de anlatan Demirörs, farkindalikli yasam ve çevre koruma kültürünün yayginlasmasi için gereken bireysel ve kurumsal dönüsümleri özetledi. Sözlerini, Bayburt Üniversitesine tesekkür ederek sonlandiran Demirörs, gençlerde çevre degerleri bilincinin önemini hatirlatarak sorumlu bireyler olma ilkesine dikkat çekti. Konferans sonunda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan tarafindan Demirörs’e tesekkür plaketi takdim edildi.

Konferansin ardindan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Savas Bülbül ile Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bayburt Il Müdürü Yasemin Demirörs’ün tesrifleriyle açilisi yapilan "Paranin Yüzyili" sergisine geçildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusundan beri tedavüle sokulan paralarin yer aldigi sergiyi ilgiyle takip eden konuklar, Türk Lirasinin asirlik serüvenine taniklik ettiler. Bilhassa eski tarihli paralari dikkatle inceleyen Rektör Türkmen, çocukluk döneminden hatirladigi paralar ile kendisinden önce tedavülden kalkmis paralar üzerine ögrencilerle sohbet etti. Ögr. Gör. Senol Kiliçaslan’dan paralarin hikayesi ve tasarimda yer alan detaylar hakkinda bilgiler alan Rektör Türkmen, emegi geçenlere tesekkür ederek konuklarla birlikte hatira fotografi çekildi.
Kaynak: İHA